Ne izgleda dobro

VELIKA PROMJENA VREMENA: Danas popodne Hrvatsku očekuje snažna oluja 

Objavljeno: 14.03.2023. zagorjeinternational

Prema meteorološkim kartama, danas popodne Hrvatsku će pogoditi snažna oluja, temperatura će naglo pasti, moguće i do 10 stupnjeva, no već će sutra ponovno narasti, javlja 24sata.

Radi se o fenomenu ‘temperaturne klackalice’ koji će nas pogoditi danas, gdje nakon visokih temperatura i ‘proljetnog’ vremena stiže nagla promjena, prognozira DHMZ

– Vrijeme danas će tako biti promjenjivo oblačno, na istoku i jugu veći dio dana sunčano. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru kiša, pljuskovi i grmljavina mjestimice već prijepodne, do kraja dana proširit će se na većinu zemlje. Pljuskovi mogu biti izraženiji, osobito na Jadranu, moguće je i nevrijeme. Puhat će umjeren do jak, u gorju i olujan jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. U noći će vjetar okrenuti na umjeren do jak sjeverni, a na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka, na udare i olujna bura – piše DHMZ.

Inače u Europi su zabilježene brojne grmljavinske oluje, jaki vjetrovi uz kišu u srednjoj i sjevernoj Europi odgovorni su za oluje s ozbiljnim posljedicama, a nestabilno vrijeme donijelo je i tornado u Francuskoj, kao i tuču.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba