Izašao dan prije krajnjeg roka

Načelnik Murtera koji je peglao općinsku karticu u bordelu, pušten na slobodu – vraća se u svoju fotelju

Objavljeno: 14.03.2023. zagorjeinternational

Načelnik Murtera Toni Turčinov koji je široj javnosti postao poznat kada je ‘peglao’ općinsku karticu u bordelu, pušten je na slobodu i to jedan dan prije roka, nakon što je u istražnom zatvoru proveo gotovo mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a to je za Index.hr potvrdio i njegov odvjetnik Fran Olujić.

– Sam USKOK je tražio da mu se ukine istražni zatvor. Već ranije je pravomoćno odbijen Uskokov prijedlog da mu istražni zatvor bude određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, jer je sud smatrao da on ne može ponoviti djelo jer nije ranije osuđivan i ne vodi se drugi postupak – rekao je odvjetnik u razgovoru za portal.

Postupak se nastavlja, no Turčinov će presudu čekati na slobodi. Štoviše, ponovno u načelničkoj fotelji.

Podsjetimo, USKOK je protiv načelnika Turčinova, nakon policijske prijave, pokrenuo istragu i zatražio pritvor zbog navodnih nezakonitosti kojima je Općinu Murter – Kornati oštetio za najmanje 60.000 eura.

Sumnja se da je od 2018. do sredine 2022. općinski novac koristio u privatne svrhe, odnosno za plaćanje troškova putovanja te drugih usluga i troškova u Hrvatskoj i inozemstvu.

Među tim troškovima se našlo i famozno peglanje kartice u jednom bordelu u Austriji u travnju 2019. gdje je na usluge tamo ‘spiskao’ 1560 proračunskih eura. Tvrdio je da je karticu u klubu upotrijebio pogreškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici. 

Iako je nakon skandala rekao da podnosi ostavku na mjesto vijećnika u županijskoj skupštini, dodao je da, uz podršku svojih suradnika i sumještana, nastavlja raditi na započetim projektima u Općini Murter – Kornati, odnosno, ostao je načelnik.

Također, istraga je pokrenuta i protiv lokalnog poduzetnika Tomislava Pešića koji je osumnjičen da je Turčinova poticao na zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da mu pogoduje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba