Mještani, dođite i uključite se, i vas se tiče

LAG ‘Sjeverozapad’ ovog četvrtka u Cestici organizira radionicu u svrhu izrade nove lokalne razvojne strategije

Objavljeno: 14.03.2023. zagorjeinternational

Lokalna akcijska grupa ‘Sjeverozapad’ započela je proces izrade nove Lokalne razvojne strategije za novo programsko razdoblje od 2023. do 2027. godine, a prva u nizu radionica na kojima će dionici ruralnog razvoja razgovarati o razvojnim ciljevima i prioritetima bit će održana ovog četvrtka, 16. ožujka, u Kulturnom centru u Cestici, na adresi u Dravska ulica 1 a, s početkom u 18 sati. 

Lokalna razvojna strategija je strateški, plansko – razvojni dokument koji donosi lokalna akcijska grupa za svoje područje za svako proračunsko razdoblje Europske unije.

Sjajni dosadašnji rezultati

– Rezultati koje smo ostvarili u ovom programskom razdoblju, u kojem je naš LAG za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, potporu razvoju malih poljoprivrednih proizvođača te za ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, dodijelio gotovo dva milijuna eura bespovratnih sredstava, pokazuju koliko je važno pravilno odrediti ciljeve i prioritete razvoja u ovom temeljnom razvojnom dokumentu. Tim je sredstvima povećana konkurentnost naših poljoprivrednih proizvođača i poboljšana mala komunalna infrastruktura na području LAG-a ‘Sjeverozapad’ – rekao je predsjednik LAG-a Marijan Škvarić te pozvao sve dionike iz javnog, civilnog i gospodarskog sektora da se uključe u izradu nove Lokalne razvojne strategije.

Izrada ove strategije temelji se na ‘CLLD’ principu, koji podrazumijeva lokalni razvoj pod vodstvom zajednice, stoga je važno da u definiranju razvojnih ciljeva na području LAG-a ‘Sjeverozapad’, koji pokriva 15 jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji (općine Sračinec, Petrijanec, Cestica, Vinica, Donja Voća, Bednja, Klenovnik, Maruševec, Vidovec, Beretinec, Sveti Ilija  i Gornji Kneginec te gradove Lepoglava, Ivanec i Varaždin), sudjeluje što više stanovnika.

– Kroz raspravu na radionicama i partnerskim odborima želimo identificirati potrebe i interese lokalnog stanovništva te potaknuti poljoprivrednike, gospodarstvenike, udruge i javni sektor da dostave svoje projektne ideje za novo programsko razdoblje od 2023. do 2027. godine. Kroz izradu Lokalne razvojne strategije dobit ćemo stvarnu sliku o ulaganjima koja su važna stanovnicima na cijelom području LAG-a – naglasio je voditelj LAG-a Mario Željezić.

Identifikacija potreba 

Na radionici će govoriti LEADER menadžer i tajnik LAG-a Sjeverozapad mr. sc. Emil Tkalec i  voditelj LAG-a Mario Željezić.

Kroz raspravu na radionicama i partnerskim odborima, LAG ‘Sjeverozapad’ želi identificirati potrebe i interese lokalnog stanovništva te potaknuti poljoprivrednike, gospodarstvenike, udruge i javni sektor da dostave svoje projektne ideje za novo programsko razdoblje od 2023. do 2027. godine. Kroz izradu Lokalne razvojne strategije dobit će se stvarna slika o ulaganjima koja su važna stanovnicima na cijelom području LAG-a.

Stoga LAG i Općina pozivaju sve zainteresirane da dođu na radionicu i da svojim prijedlozima doprinesu kvalitetnoj izradi ovog strateškog dokumenta za ruralni razvoj na području Lokalne akcijske grupe ‘Sjeverozapad’.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba