Veliki radovi na području Pregrade

Krenula sanacija dva klizišta, uskoro kreću radovi na još tri, a završena i javna nabava za sanaciju dodatnih sedam 

Objavljeno: 14.03.2023. zagorjeinternational

Prošlog je tjedna započela sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti prema Kunagori P-39 (Ž2151-Pregrada Vrhi – Kunagora) te na Vinagori, na nerazvrstanoj cesti 7.1. (V8 – Odvojak I – Vnučeci – Žnidarci – V1).

Riječ je o klizištima za čiju je sanaciju Grad Pregrada ostvario sufinanciranje sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije u iznosu od 557.400 eura prijavom na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Navedenim je sredstvima prošle godine sanirano klizište u Goričkoj ulici, a uz dva spomenuta klizišta, sanirat će se još tri, uz nerazvrstane ceste u Pregradi prema Plemenšćini P-56 (P12, P41 – Odvojak Mrkusi(Fija) – Premrli – spoj Plemenšćina – Pl9, Pl16), u Svetojurskom Vrhu B – 4.1 (B4 – Odvojak I – Leskovar – Kujač) i u Plemenšćini Pl-2 (Ž2096 – Golčeci-Leskovari-Cesarci-Tepeši – Pl9).

Za izvođenje radova proveden je postupak javne nabave, a s obzirom na broj lokacija, radovi su podijeljeni u pet grupa. 

Izvođač radova na sanaciji klizišta u Pregradi, Plemenšćini i Vinagori je ‘KUNA-GORA’ zanatska zadruga, dok će ‘Fracasso Production d.o.o.’ iz Rijeke izvoditi sanaciju klizišta u Svetojurskom Vrhu. Vrijednost ugovorenih radova je 399.907,89 eura bez PDV-a, odnosno 499.884,87 eura s PDV-om.

Uz ovih šest klizišta, sanirat će se i sedam drugih, za koje je Grad ostvario sredstva na javnom pozivu Krapinsko – zagorske županije, a koja se također sufinanciraju iz Fonda solidarnosti EU, i to u iznosu 590.600 eura. Za navedena klizišta završio je proces javne nabave te se očekuje potpisivanje ugovora s izabranim izvođačima radova.

Građane se moli za strpljenje i razumijevanje za vrijeme trajanja radova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba