Nevjerojatna ljubavna priča

Ovaj par u braku je već 91 godinu, a njihova je ljubav ista kao i prvog dana

Objavljeno: 13.03.2023. zagorjeinternational

Oni su se vjenčali kada su imali samo 12 i 10 godina, oboje su bili siročad, a u njihovom rodnom Jemenu bila je uobičajena praksa da se djeca vjenčaju vrlo mlada kako bi ostala unutar židovske zajednice. Zechariah i Shama’a, par koji je u braku već 91 godinu, no, kako su ispričali u simpatičnoj reportaži za BBS, u životu im nije bilo lako i dosta su patili.

Djeca mladenci prepušteni su sami sebi i živjeli su u krajnjoj neimaštini, čistili su staju za magarce i ostajali tamo spavati. Međutim, 1948. godine, kada je par bio u srednjim i kasnim 20-ima, uspjeli su pobjeći u Izrael kako bi pobjegli od progona Židova. Dobili su 11 djece, a sada imaju 64 unučadi i praunučadi.

– Bog mi ju je poslao, imao sam sreće što sam je osvojio – rekao je Zachariah, a Shama’a ističe da su živjeli bez borbe”, i bili su sretni što su zajedno proveli život.

Nevjerojatno je pomisliti da su ta napuštena djeca, koja su živjela u tako strašnim i teškim uvjetima i bila u braku kao djeca, uspjela stvoriti zajednički život i prevladati svoje teškoće. Kao što je Zaharija objasnio, “Bog nas je štitio cijelim putem”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba