Pogledajte dio atmosfere

Evo tko su najuspješniji KUD-ovci 27. smotre dječjeg folklora

Objavljeno: 13.03.2023. zagorjeinternational

Na Humu na Sutli 4. ožujka uspješno je održana 27. smotra dječjeg folklora u suorganizaciji s KUD-om “Horvatska”. Selektor Stjepan Perko odabrao je najuspješnije izvedbe, a u nastavku pročitajte tko je bio najuspješniji.

U kategoriji djece dobne skupine do deset godina, a u podkategoriji folklorna građa Zagorja, KUD Belec izveo je najuspješniju koreografiju ‘Pospana Jana’ za čiju se koreografiju pobrinula Maja Šćuric, a u podkategoriji izvan područja Zagorja, najuspješniji je bio KUD Golubovec iz Slavonije s izvedbom ‘Sad ću pjevat’, a pod koreografskom palicom Vlatke Brozd.

U kategoriji djece dobne skupine iznad deset godina s područja Zagorja najuspješnije izvedena koreografija bila je ‘Oj, ti moj pajdaš’ u izvedbi KUD-a iz Velikog Trgovišća, a pod koreografskom palicom Tihomira Kukulića. Van područja Zagorja u istoj kategoriji, najuspješniji je bio KUD Zlatko Baloković iz Krapinskih Toplica čiju je izvedbu koreografirala Petra Lovrečić Lončar, a pod nazivom ‘Pod narančom lepo kolo igra’ (Međimurje).

– Čestitke svim sudionicima, a posebna pohvala najuspješnijima – poručili su organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba