Hrvatski sindikat hitne medicine prijavio ga je zbog ponižavanja i sramoćenja struke

Šef varaždinske hitne zabranio medicinskim sestrama da se voze u prednjem dijelu vozila

Objavljeno: 12.03.2023. zagorjeinternational

Hrvatski sindikat hitne medicine prijavio je šefa varaždinskog zavoda za hitnu medicinu Mladena Smoljanca zbog skandalozne odluke o prijevozu. Smoljanec je, naime, u veljači ove godine donio spornu odluku koju je nazvao “Ispunjavanje obveza radnika zaposlenih u djelatnosti sanitetskog prijevoza”, a kojom je zabranio medicinskim sestrama da se voze u prednjem dijelu, kabini sanitetskog vozila, piše Danica.
“Donesena je odluka kako su se medicinske sestre / tehničari prilikom obavljanja poslova i radnih zadataka u djelatnosti santitetskog prijevoza dužne i obvezne uvijek voziti u stražnjem dijelu sanitetskog vozila predviđenom za prijevoz pacijenata. I to bez obzira da li se u stražnjem dijelu sanitetskog vozila u trenutku vožnje nalazi pacijent. Slijedom navedenog, skreće se pažnja radnicima Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije zaposlenih u djelatnosti sanitetskog prijevoza na pridržavanje te procedure”, napisao je Smoljanec.
Njegova odluka naišla je na val ogorčenja zaposlenih u hitnim službama, a njihov je sindikat odmah reagirao i prijavio Smoljanca Županijskom sudu u Varaždinu “zbog ponižavanja i sramoćenja struke” te “dovođenja života sanitetskih djelatnika u opasnost”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba