'Kulturna premijera' novih prostora Kluba seniora u zabočkoj knjižnici

Otvorena izložba radova Zdravke Kramarić “Srce nigdar ne laže”

Objavljeno: 12.03.2023. AB

U novim prostorijama Kluba seniora u zabočkoj knjižnici, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Zaboku, povodom Dana hrvatskog jezika, u petak je otvorena izložba radova Zdravke Kramarić “Srce nigdar ne laže”.
Naime, radovi su u obliku licitarskih srca u prepoznatljivim bojama, osobito crvenoj i bijeloj, koje su karakteristične za nošnje širega zaprešićkog područja, a na njima su ispisane poslovice.
Nakon uvodnih riječi dobrodošlice gostima iz zaprešićkog Ogranka MH, čija je članica i autorica izložbe, predsjednica zabočkog Ogranka Sandra Babnik Lončar istaknula je kako je ponosna što je došlo do ove suradnje.
Ravnateljica knjižnice Branka Tuđa Kanceljak pak je dodala kako je iznenađena koliko je ovaj novi prostor dobio svoj smisao, a istovremeno izrekla zahvalu zabočkom Ogranku na svemu što čine na promicanju kulturnih vrijednosti u Gradu Zaboku.
Autorica izložbe Zdravka Kramarić istaknula je kako su poslovice na srcima preuzete iz zbornika kajkavske ikavice “Donjosutlanski govor i običaji“, a prvi su radovi nastali na poticaj voditeljice Udruge Ivana Perkovca iz Šenkovca, Jasne Horvat, povodom Dana europske baštine 2020. godine. Ujedno je zahvalila zabočkom Ogranku na pozivu i mogućnosti da se s ovom izložbom predstavi građanima Zaboka i okolice.
U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Srednje glazbene škole – Patrik Podlesek na klarinetu, Petar Gašpar na trubi i Karlo Poznić na harmonici.
Izložba ostaje otvorena do 31. ožujka 2023. godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba