Branio se da je toga dana bio pijan

Josipu (54) prijeti devet mjeseci zatvora jer je iz škrabice u crkvi ukrao 19,90 eura

Objavljeno: 12.03.2023. zagorjeinternational

Tužitelji za Josipa (54) traže devet mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe 150 kuna (19,90 eura) iz škrabice u crkvi Svetog Antuna Padovanskog, piše Danica.hr.
Prema optužnici, Josipa se tereti za kazneno djelo teške krađe jer je crkvenu škrabicu s milodarima nasilno otvorio lani u prosincu oko 10 sati u Vinkovcima, u crkvi Svetog Antuna Padovanskoga.

– U cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi uzimanjem sveg novca kojeg pronađe, odgovarajućim predmetom nasilno je otvorio kutiju s natpisom “za grijanje” u kojoj se nalazili novčani prilozi za grijanje, vlasništvo Samostana sv. Antuna Padovanskog. Uzeo je i za sebe zadržao najmanje 150 kuna (19,90 eura) koje je pronašao u kutiji, dakle, tuđe pokretne stvari oduzeo drugome s ciljem da ih protupravno prisvoji, a stvari su ukradene iz crkve, pa je time počinio kazneno djelo protiv imovine – teškom krađom – navodi se u optužnici.
Tužitelji također predlažu da se od njega oduzme “pvc traka za pakiranje dužine 40 cm, širine 1,7 cm, žute boje, s jedne strane oblijepljena bijelom izolir trakom dužine 5 cm, jer je riječ o predmetu uporabljenom za počinjenje kaznenog djela”.
Također, predlažu da sud dosudi imovinsko-pravni zahtjev žrtvi, oštećenom Samostanu svetog Antuna Padovanskog Vinkovci.
Okrivljeni Josip, inače, razvedeni je otac i nezaposleni keramičar. Tijekom istrage branio se kako je tog dana bio pijan.

– Priznajem da sam to učinio i kajem se zbog svega. Ali, učinio samo to pod utjecajem alkohola zato što nisam imao novca za put do Zagreba – rekao je Josip prilikom ispitivanja u tužiteljstvu.
Inače, kao otegotna okolnost uzeta mu je činjenica da je već kazneno osuđivan, a riječ je o kaznenom djelu teške krađe, s obzirom na to da je škrabicu nasilno otvarao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba