Misteriozno ubojstvo 56-godišnjeg Željka Hatlaka potresa Varaždin

NAVODNO JE USTRIJELJEN: “Nedavno su ga posjetila trojica muškaraca, nećkali su se oko ulaza u dvorište i ubrzo otišli”

Objavljeno: 09.03.2023. zagorjeinternational

U utorak je oko 17.25 sati u Varaždinu pronađeno tijelo muškarca za koje se obdukcijom utvrdilo da se radi o 56-godišnjem Željku Hatlaku, što je potvrdila i policija, piše Varaždinski.hr.

Njegov je nestanak prijavljen 24. veljače i od tada je obitelj tragala za njim, a zadnje je viđen kako na svojoj adresi stanovanja ulazi u svoj automobil, Citroen C5.

Ono što je policija dosad objavila je da je smrt bila nasilna, ali zbog istrage ne otkrivaju što se točno dogodilo žrtvi. Istražitelji ujedno pokušavaju otkriti motiv njegovog odlaska od kuće te s kim je bio u zavadi.

Malo poznatih detalja 

– Policijski službenici Policijske uprave varaždinske nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje u suradnji sa Županijskim državnom odvjetništvom u Varaždinu. Vezano uz pronalazak tijela muške osobe u utorak, 7. ožujka oko 17.25 sati u Varaždinu, o kojem smo izvijestili našim prethodnim priopćenjem, dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i provedenim dokaznim radnjama, utvrđeno je da se radi o muškarcu starosti 56 godina, za kojeg je Policijska uprava varaždinska dana 5. ožujka zaprimila prijavu nestanka – napisala je PU varaždinska u priopćenju.

Jutarnji list je doznao da je muškarac ustrijeljen, a susjedi su rekli kako je Hatlak bio povučen, te da ni oni sami ne znaju zašto bi mu se ovako nešto moglo dogoditi.

– Šokirani smo nestankom, a sad i ovim otkrićem da je mrtav. Ni s kim u ulici se nije previše družio. Bio je samozatajan, u toj kući je živio sam koliko znamo. I rijetko smo ga, iskreno, u njoj viđali. Neko vrijeme je radio i u inozemstvu, barem je tako govorio u prolazu kad bi ga pitali, ali detalje iz njegova života ne znam – rekla je jedna susjeda.

Muškarci u tamnom autu

– Prije nekih mjesec dana na njegovu kapiju došlo je nekoliko muškaraca. Mislim da su bila trojica, došli su u nekom tamnom većem autu, tipa Audi ili Mercedes, nisam obraćao pažnju na detalje. Nećkali su se oko ulaska u njegovo dvorište. Jedan je u tom trenutku i telefonirao. Vjerujem da su ga tražili ciljano, no kratko su se zadržali te otišli. Do vrata njegove kuće, barem taj put, nisu došli – otkrio je drugi susjed.

Navodno, dodali su susjedi, da je muškarac bio rastavljen, a znaju tek da ima punoljetnu djecu, kćer i sina, no oni nisu živjeli s njim. 

Njegova će kći Dorja za Jutarnji list rekla da je njen otac uglavnom živio povučeno, te da je trebao ići na terapije u Varaždinske Toplice zbog problema s kralježnicom, a nakon tri terapije, nitko ga više nije vidio.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba