Veće nego dosad

Grad Čakovec dijelit će uskrsnice umirovljenicima s malim mirovinama i primateljima osobne invalidnine

Objavljeno: 09.03.2023. zagorjeinternational

Čakovečki umirovljenici i osobe primatelji osobne invalidnine, ove će godine moći preuzeti svoju uskrsnicu koja će se dijeliti u prostorima Gradske uprave, od utorka 28. ožujka do četvrtka 6. travnja, svakog radnog dana 9 do 12 sati.

Pravo na Uskrsnicu imaju umirovljenici čija mirovina, uključujući i inozemnu, ne prelazi 335 eura, odnosno 2.524,05 kuna te sve osobe, primatelji osobne invalidnine s područja Čakovca, a sredstva za tu namjenu osigurana su u Gradskom proračunu. Iznos uskrsnice s prošlogodišnjih 200 kuna odnosno 26,54 eura, zaokružen je na 30 eura.

– Podjelama uskrsnica želimo zahvaliti svima koji su stvarali i na svoj način još stvaraju i uljepšavaju naš grad, onima koji su nam neiscrpni izvor znanja i najbolji učitelji kada su senzibilizacija društva te boljitak zajednice u pitanju. Ovo je novac koji dobivaju u prostorima Gradske uprave, no važno je naglasiti da su to sredstva svih građana Čakovca, kao poruka svih Čakovčana da cijenimo sve naše sugrađane treće životne dobi, da poštujemo ono što su za nas odradili u svom radnom vijeku te da smo društvo koje brine o najosjetljivijim skupinama građana – rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini te dodala da je ponosna što se radi na novim projektima podrške sugrađanima kojima je ista potrebna.

Svi koji zadovoljavaju uvjete za dobivanje Uskrsnice, trebaju donijeti osobnu iskaznicu ili drugi identifikacijski dokument, a umirovljenici i potvrdu o visini mirovine za veljaču 2023. godine, koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, a koju su umirovljenici obavezno podići.  

Uskrsnicu, uz predočenje svih potrebnih dokumenata može podići i član obitelji u ime umirovljenika ili primatelja osobne invalidnine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba