BRAVO! Prestižno priznanje stiglo s najvećeg turističkog sajma u Berlinu

Međimurje prva regija u Hrvatskoj i četvrta na svijetu s prestižnom nagradom Green Destination!

Objavljeno: 08.03.2023. AB

Nastojanja i dugogodišnji predan rad, trud i zalaganje Međimurske županije i njezine Turističke zajednice na stvaranju sadržaja održivog  turizma prepoznate su na svjetskoj razini –  na najvećem svjetskom turističkom sajmu ITB u Berlinu, Međimurje proglašeno Green Destinations regijom, te joj je dodijeljena srebrna oznaka Green Destination (Zelena destinacija) za održivost turizma. Time je Međimurje postalo prva regija u Hrvatskoj i četvrta na svijetu koja je pristupila ovom certificiranju te uspješno zadovoljila zahtjevne kriterije!

Niz dobrobiti

Certificiranje donosi niz dobrobiti od povećavanja vidljivosti na turističkom tržištu, uvrštavanjem međimurskih destinacija u svjetske vodiče i prezentacije na velikim turističkim sajmovima čime se jača konkurentnost, do razvijanja inovativnih ekoloških rješenja, postizanja nižih operativnih troškova u turizmu te zadovoljnijih gostiju.
Green Destination neprofitna je organizacija osnovana s ciljem unaprjeđenja održivog razvoja destinacija i dionika u turizmu te njihove prepoznatljivosti na globalnoj razini, a o koliko je respektabilnoj organizaciji riječ, svjedoči suradnja s 200 destinacija u više od 80 zemalja svijeta. Uživa iznimnu prepoznatljivost kvalitete partnera i turista širom svijeta, a razvija održiv i odgovoran turizam sukladan načelima Ujedinjenih naroda i ciljevima Globalnog vijeća za održivi turizam. 
– Ovo veliko priznanje stiglo je kao rezultat truda, rada, zalaganja svih stanovnika Međimurja. Ovo je nagrada svih onih koji neumorno i predano brinu o uređenosti svog zavičaja, zaštiti okoliša, čuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, sve naše strategije razvoja turizma usmjerene su u održivost, promociji bogatih prirodnih vrijednosti između Mure i Drave, revitalizaciji kulturne baštine, naše povijesti, kvalitete enogastronomije i lokalnih proizvoda,  i svega što daje snažni identitet Međimurja. Ovim vrijednim priznanjem to je prepoznala struka na svjetskoj razini – rekao je međimurski župan Matija Posavec, preuzimajući nagradu u Berlinu.

 
Važno za cijelu RH

– Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji sa Županijom i dionicima iz komercijalnog, javnog i nevladinog sektora, posljednjih šest mjeseci aktivno je radila na preduvjetima za dobivanje ove vrijedne nagrade kojom smo dokazali visoku razinu održive turističke ponude na destinacije – dodao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, dodajući kako je ovakva strategija turističkog razvoja Međimurja važna za cijelu Hrvatskoj i njen kontinentalni turizam. 
– Mnogo je truda uloženo da bismo postigli tu razini kvalitete i prepoznatljivosti i nastojat ćemo ostati uspješni primjer dobre prakse – zaključio je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba