Unatoč svemu, sa sobom uvijek nosi smiješak i fotoaparat

Teo (12) boluje od rijetke bolesti, talentirani je fotograf, a za suradnju mu se već sada javljaju agencije poput Pixsella 

Objavljeno: 06.03.2023. zagorjeinternational

Dječak iz Daruvara, 12-godišnji Teo Petr, od rođenja boluje od rijetke bolesti, poremećaja organizma zbog kojeg im tijelo ne može obraditi masnoće. Zbog te je bolesti Teo dosad četiri puta umro i četiri puta su ga uspjeli vratiti u život, a od iste bolesti boluje i njegov mlađi brat Leon, piše Večernji list

Zbog svoje bolesti, Teo mora jesti točno određenu količinu hrane u točno određeno vrijeme s točno određenim sastojcima, a ako poremeti taj ritam, organizam mu se može naći u velikom problemu. Zbog toga što u tijelo ne smije unositi masnoće (osim u minimalnim količinama), Teo brzo ostaje bez energije i brzo se umara, ali se ne smije ni umarati jer u tom se slučaju pokrene mehanizam organizma s kojim se masnoće pretvaraju u energiju, a budući da ih Teo nema, organizam počne uništavati sam sebe. Inače, do šeste se godine morao hraniti na sondu. 

Iako mu ova bolest komplicira život, Teo uvijek ima smiješak na licu, a sa sobom uvijek nosi i fotoaparat Nikon jer se u osmoj godini zaljubio u fotografiju. 

Nakon što je njegovu priču objavio MojPortal, mnogi su poželjeli pomoći mu. Na dar je tako od jednog Daruvarčanina dobio tronožni stativ za fotoaparat, a javio se još jedan čovjek koji mu je poželio kupiti objektiv kakvog si je poželio. 

Nadalje, Teu i njegovim roditeljima se javilo hrvatsko predstavništvo tvrtke Nikon i reklo da Teo napravi popis opreme koja mu je potrebna te su poručili da će, nakon što dobiju popis, vidjeti što mu mogu dati s velikim popustom, a što mu mogu darovati. 

Isto tako, Teu su se javili iz foto agencije ‘Pixsell’ i spremni su mu omogućiti potrebne edukacije te su mu spremni ponuditi i suradnju, dakle da postane fotoreporter Pixsella što znači da bi se njegove fotografije objavljivale u cijeloj Hrvatskoj, pa čak i u svijetu. 

Od doista brojnih koji su odlučili pomoći ovom dječaku, istaknula se i Daruvarčanka Andrijana Vinković koja je pokrenula akciju prikupljanja novca za Tea kako bi mu se mogla kupiti foto oprema koja je inače jako skupa. Cilj je prikupiti 60.000 kuna, a za uplate su se interesirali i ljudi iz Kanade, pa i Australije. 

Do sada je već prikupljeno pola tog iznosa, a želite li i vi sudjelovati, sve informacije možete pronaći OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba