UŽAS: Mladić s mačetom upao u zagrebačku Klasičnu gimnaziju

RAVNATELJICA: Situacija je traumatična i krizna

Objavljeno: 06.03.2023. zagorjeinternational

U Zagrebu je oko 14 sati u klasičnu gimnaziju u Križanićevoj ulici upao nepoznati mladić naoružan, neslužbeno se doznaje, mačetom, javlja Index.hr.

Neslužbeno se doznaje da je ušao u razred u kojem su bili učenici i nastavnik, nakon čega je između njega i jednog učenika došlo do verbalnog obračuna. Potom je naoružani mladić pobjegao te policija traga za njim.

Policija je zasad potvrdila tek da je mladić u školu upao s oštrim predmetom. 

Ravnateljica škole je za Index.hr rekla da je mladić došao do učionice i nešto izvadio.

– Situacija je traumatična i kriza. Danas između 13.30 i 14 sati u školu je ušao nepoznati mladi čovjek koji je ušao u učionicu na sat na kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem drugom učeniku. Sabranom reakcijom drugih učenika i profesorice izbjegnute su bilo kakve ozljede, nitko nije ozlijeđen. Mladić je potom napustio razred, ja sam ga srela na hodniku ali u tim trenucima nije imao ništa u rukama. Sad se moramo pozabaviti time da pomognemo učenicima da prebrode ovu situaciju. Nastava se nastavila odvijati uobičajeno, nismo prekinuli nastavu. Mislim da je bolje da su učenici  ovdje kako bi mogli razgovarati s našim stručnim službama – rekla je ravnateljica te dodala da je mladić vjerojatno iskoristio međusmjenu, kada se velik broj učenika kreće oko ulaza, da uđe u školu. 

– Nije mi poznato da je mladić u školi prijetio bilo kojem nastavniku. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se učenici osjećaju sigurno – dodala je.

Iz policije su potvrdili da su dobili dojavu oko 14 sati da je u zagrebačku Klasičnu gimnaziju ušla osoba s oštrim predmetom. Policija je intervenirala, te utvrdila da nije bilo ozlijeđenih.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba