Kriza, kriza, kriza

BANKROT VELIKOG MODNOG TRGOVCA: Rijetko koji trgovac zarađuje odjećom

Objavljeno: 04.03.2023. zagorjeinternational

Najveći njemački modni trgovac ‘Peek&Cloppenburg KG’ sa sjedištem u Düsseldorfu bankrotirao je, javlja Fenix magazin.

Prema pisanju njemačkih medija, zahtjev za stečaj za njemačku tvrtku podnesen je na Okružnom sudu u Düsseldorfu u 12 sati, a dvjetnička tvrtka AndresPartners iz Düsseldorfa navodno je imenovana stečajnim upraviteljem.

Thomas Freude iz uprave Peek&Cloppenburga je rekao kako je modna trgovina u krizi.

– To se odnosi na Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, kao i na cijelu industriju. Luksuzni segment i diskontno područje i dalje funkcioniraju, ali posao propada. To se čak odnosi i na online poslovanje, s kojim rijetko koji trgovac odjećom zarađuje, uključujući i P&C. Jasno nam je da moramo brzo poduzeti protumjere i vratiti tvrtku na pravi put – rekao je Freude.

– Jutros smo predali zahtjev za stečajem okružnom sudu u Düsseldorfu, koji je sud već odobrio. Zajedno sa stručnjakom za restrukturiranje Dirkom Andresom iz odvjetničkog društva AndresPartner i pod nadzorom privremenog upravitelja Horsta Piepenburga, brzo ćemo i dosljedno provoditi odluke koje su potrebne za restrukturiranje naše tvrtke – rekao je Thomas Freude, piše Slobodna Dalmacija.

Postupak zaštitnog štita odnosi se na tvrtku Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, koja posjeduje sjedište tvrtke i 67 trgovina P&C s ukupno oko 6800 zaposlenika, kao i tvrtku za nabavu, Peek & Cloppenburg Retail Buying GmbH & Co. KG. Međunarodno poslovanje organizirano je u zasebnim tvrtkama i na njega ne utječe postupak zaštitnog štita – piše Fenix magazin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba