Rekordna ZABINA dobit odlazi u Italiju, evo koliko iznosi

Brk će omastiti i četvero bivših menadžera i to s vrtoglavih 16 milijuna kuna

Objavljeno: 28.02.2023. zagorjeinternational

Zagrebačka banka ostvarila je lani 5,26 milijardi kuna prihoda, što je 12 posto više nego godinu ranije. Najviše su, za više od 15 posto, tijekom prošle godine rasli Zabini prihodi od provizija i naknada koji su iznosili ukupno 1,87 milijardi. 

Zaba je ostvarila i rekordnu dobit u iznosu od 1,87 milijardi kuna, što je čak 25 posto više nego godinu ranije. Zato je vlasnik banke, talijanski Unicredit, odlučio isplatiti rekordnu dividendu u ukupnom iznosu od 1,69 eura (12,73 kune). 

O isplati dividende odlučit će se na glavnoj skupštini 5. travnja, ali nema nikakve sumnje da će takva odluka proći jer 96 posto dionica Zabe drži Unicredit, piše Danica.  

Prvi dio dividende sjest će na račune dioničara 8. svibnja, a drugi dio isplatit će se 16. listopada. Zaba će vlasniku u Italiji, dakle, isplatiti ukupno više od pola milijarde eura, odnosno 3,9 milijardi kuna. 

Dobro će proći i bivši predsjednici i članovi uprave Zagrebačke banke koji imaju značajne pakete dionica kompanije. Franjo Luković, tako, dobit će oko 4,9 milijuna kuna dividende, Sanja Rendulić 4,4 milijuna kuna, Milivoj Goldštajn 3,2 milijuna, a Miljenko Živaljić 3,17 milijuna kuna. Ukupno će, dakle, menadžerska četvorka dobiti blizu 16 milijuna kuna dividende što je više od dva milijuna eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba