Zagorska policija tjedan dana pojačano nadzirala autobuse i teretna vozila

Naplaćeno više od 1500 eura kazni, najviše Hrvatu koji nije poštivao obavezan odmor između vožnji

Objavljeno: 20.02.2023. zagorjeinternational

Kako bi osigurali sigurno prometovanje, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina tijekom su proteklog tjedna proveli pojačani nadzor autobusa i teretnih vozila.

Utvrđeno je ukupno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, a naplaćeno je više od 1500 eura novčanih kazni.

Tijekom provedenog nadzora utvrđeni su i sankcionirani prekršaji kod prijevoznika iz različitih država i to; osam kod prijevoznika iz Hrvatske, četiri kod prijevoznika iz Bosne i Hercegovine, dva kod prijevoznika iz Slovenije te po jedan kod prijevoznika iz Srbije, Poljske i Turske.

Najviše utvrđenih prekršaja, kontrolom vozača teretnih vozila i autobusa utvrđeno po čl. 12., i čl.194., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je najveća novčana kazna izdana hrvatskom prijevozniku. Naime, kontrolom vozača i teretnog vozila utvrđen je prekršaj po čl. 48 Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog s novčanom kaznom od 390 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba