Investicija vrijedna preko 200.000 eura

Sportska dvorana Graditeljske škole Čakovec dobiva potpuno novu unutrašnjost 

Objavljeno: 14.02.2023. zagorjeinternational

Nakon postavljanja energetske ovojnice na zgradi Graditeljske škole, školskih radionica te učeničkog doma, prošle godine obnovljena je i fasada najveće dvorane u Međimurju – sportske dvorane Graditeljske škole, a sada slijedi uređenje unutrašnjosti dvorane koju uz učenike srednjih škola koriste i mnoge sportske udruge te je mjesto najatraktivnijih sportskih natjecanja. 

U Graditeljskoj školi potpisan je ugovor o obnovi unutrašnjosti sportske dvorane koji ukupno iznosi 203.094,07 eura (1.530.212,27 kn), pri čemu oprema vrijedi 32.336,59 eura (243.640 kuna) a u obnovu će se uložiti 87.994,34 eura (662.993,35 kn) osiguranih putem natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. Ministarstva turizma i sporta uz sufinanciranje iz proračuna Međimurske županije. 

Potrebna investicija 

Ugovore su sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem potpisale direktorica tvrtke KONTURA d.o.o. Renata Korade i direktorica tvrtke BRID d.o.o. Darinka Loparić. 

Ravnatelj Graditeljske škole Damir Srnec izrazio je zadovoljstvo što se investicija u sportsku dvoranu nastavlja i uređenjem interijera.

– Zahvati u unutrašnjosti dvorane zadnji su puta obavljeni prije 20-ak godina i neizmjerno je važno da očuvamo kontinuitet obnavljanja kako bi nam naš najveći sportski objekt što dulje služio. Brojne generacije srednjoškolaca koristile su i koriste ovaj objekt za nastavu tjelesne i zdravstvene  kulture, no tu su i članovi brojnih sportskih klubova i udruga kojima je dvorana mjesto treniranja – kazao je ravnatelj Srnec.

Župan Posavec naglasio je kako je riječ o još jednom ulaganju u velikom investicijskom nizu namijenjenom obrazovanju u Međimurskoj županiji. 

Borilište, svlačionice, sanitarni čvor

– Započinjemo novo ulaganje u ovaj sportski objekt važan za našu županiju te time još jednom pokazujemo koliko se planski radi. Nakon što smo prošle godine obnovili vanjski dio dvorane, započeto ćemo dovršiti preuređenjem i opremanjem interijera – rekao je Posavec te pojasnio da će investicija obuhvatiti obnovu borilišta, svlačionica i sanitarnih prostorija.

Površina na kojoj će se izvesti zahvati zauzima 1368 kvadratnih metara glavnog borilišta te 151,6 kvadratnih metara svlačionica i sanitarnih prostorija. Ovim ulaganjem stvorit će se kvalitetniji uvjeti za 2200 učenika i članova sportskih klubova koji svakodnevno koriste dvoranu, te našem najvećem sportskom objektu vratiti reprezentativnost. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba