Pogledajte snimku: Novorođenče izneseno ispod ruševina

Usred kaosa, rasula i smrti – čudo života

Objavljeno: 07.02.2023. zagorjeinternational

Na društvenim mrežama pojavila se i potresna snimka muškarca koji trči po ruševinama s novorođenčetom u rukama. Prema nekim izvješćima, snimka je nastala u Alepu u Siriji. Majka je dječačića rodila ispod ruševina, a tek rođena beba je preživjela. Žena koja je rodila bebu ispod ruševina ipak nažalost nije preživjela. 

Inače, prema zasad poznatim informacijama, samo u Turskoj, u razornom potresu srušeno je više od 5600 zgrada, na terenu su brojne spasilačke ekipe koje uz pomoć mehanizacije, ali i golim rukama pokušavaju doći do preživjelih. 

Majka i troje djece spašeni su ispod ruševina u naselju Nizip u Gaziantepu 28 sati nakon razornog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju. Svi su ozlijeđeni i prebačeni u bolnicu. 

U gradu Hatayu spašene su 30-godišnja žena i njezina šestomjesečna beba koje su pod ruševinama bile zarobljene 29 sati. Spasitelji su čuli zapomaganje majke, i nadljudskim naporima uspjeli su doći do nje i djeteta. Prebačeni su u bolnicu na pružanje medicinske skrbi. 

Sirijska djevojčica stara 18 mjeseci spašena je ispod ruševina obiteljske kuće u sirijskom Azazu, ali njezina trudna majka, petogodišnja sestra i četverogodišnji brat nisu preživjeli. Njezin otac je preživio, ali je teško ozlijeđen. 

– Strahujemo da je ocu slomljena kičma, a djevojčica je dobro – kazao je za Reuters ujak djevojčice, prenosi 24sata

U Turskoj je trenutačno angažirano više od 24.000 spasilaca, medicinskog i drugog osoblja, a spašeno je više od 8000 građana. Preminulo je više od 5000 ljudi. Brojne spasilačke ekipe iz zemalja diljem svijeta tijekom dana trebale bi doći u pomoć tamošnjim spasiteljima.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba