Točan uzrok znat će se nakon očevida

POŽAR U BIDRUŽICI UGAŠEN! Nema ljudskih žrtava 

Objavljeno: 07.02.2023. VH

Kako smo ranije izvijestili, u podrumskim prostorijama Doma odrasle osobe Bidružica u Ivaniću Desinićkom, ranije tijekom dana buknuo je požar.

Voditelj smjene Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok Stjepan Bartol rekao je da je dojava stigla oko 13 sati.

– Izašli smo na teren s dva navalna vozila i pet djelatnika te smo zatekli požar u dijelu podruma gdje se drže oprema za rad za štićenicima, ali su se u blizini nalazile i boje. Djelatnici Doma su obavili evakuaciju, a mi smo po dolasku, najprije detektirali gdje je izvor požara u podrumu te iskopčali struju. Po pronalasku požara, pristupilo se gašenju vodom i požar je sada ugašen – rekao je Bartol i dodao da u požaru nema ozlijeđenih. 

Uz pripadnike ZJVP Zabok, požar je gasilo i osam članova DVD-a Desinić s jednim navalnim vozilom i kombijem. 

Ravnatelj Doma Božo Brundić rekao je kako se požar dogodio u ‘dvorcu’ u čijem se podrumu nalaze radione u kojima štićenici izrađuju razne predmete.

– Požar je izbio u vrijeme ručka, dim smo primijetili oko 12.45 sati i odmah smo pristupili pregledu stambenog dijela dvorca te smo evakuirali sve koje smo našli. Požar se nije proširio na ostale prostorije iz te u kojoj je izbio i na sreću, nema žrtava, a ni veće materijalne štete – rekao je ravnatelj te dodao da sanacija prostora neće biti opsežna. 

Iako uzrok požara nije 100 posto utvrđen, doznaje se da je vrlo vjerojatno došlo do požara na električnim instalacijama, no sve će se saznati nakon što policija provede očevid.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba