Radi se o 58-godišnjem branitelju

Pijan sjekirom napao susjeda zbog cajki: “Srbi, j**** ću vam majku” 

Objavljeno: 07.02.2023. zagorjeinternational

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno odvjetništvo zbog incidenta koji se dogodio još lani u svibnju oko 17 sati u Zagrebu, 58-godišnjem branitelju prijeti 16 mjeseci zatvora zato što je susjeda udario sjekirom jer je ovaj puštao cajke u dvorištu, piše Danica, prenosi Index

-Nakon što je sa susjedom ušao u verbalni, a potom i u fizički sukob, u nakani da mu nanese teške tjelesne ozljede, prema istome je zamahnuo sjekirom te ga njome udario u dlan lijeve ruke. Oštećeni je zadobio posjekotinu dlana lijeve šake, prijelom trupa pete kosti područja lijeve šake te ozljedu mišića i tetive fleksora ostalih prstiju u području ručnog zgloba i šake, a koje ozljede su teške naravi – ističu tužitelji u optužnici. 

Svemu je kumovao alkohol. Naime, optuženi kaže kako je kobnog dana pio rakiju, dok su susjedi bili u dvorištu svoje kuće i puštali cajke, što je njega zasmetalo pa je otišao do njih kako bi ih na to upozorio, a sa sobom je nosio manju sjekiru kako bi ih zastrašio te njegova namjera nije bila ikoga tjelesno ozlijediti. 

-Kad sam došao do susjeda i rekao im da stišaju glazbu, oni su me, njih 5-6, napali udarajući me rukama i nogama po tijelu, zbog čega sam zamahnuo sjekirom kako bih se obranio i ne znam koga sam ozlijedio, ali mi je žao ako nekoga jesam. Susjeda poznajem odmalena. Inače sam bio u normalnim susjedskim odnosima s tom obitelji, između nas nije bilo sukoba, osim što sam se jednom, prije više godina, fizički sukobio s njegovim ocem. Inače, problema s alkoholom nemam – branio se optuženi. 

Iz zapisnika o alkoholiziranosti okrivljenika Roberta proizlazi da je imao alkohola u koncentraciji od 1.77 promila. 

Ranjeni susjed, njegov otac i svjedok koji se tamo zatekao, navode da je optuženi prvi došao držeći sjekiru u ruci u njihovo dvorište, vičući im da će im “je*ati majku” i da će ih ubiti jer su Srbi, a sve zato što su slušali cajke. 

-Vidio sam da cijelo vrijeme zamahuje sjekirom prema meni pa sam podigao lijevu ruku u zrak u namjeri da mu uzmem sjekiru, ali me je u tom trenutku susjed oštricom sjekire udario u dlan lijeve ruke. Odmah je počela curiti krv, zbog čega sam odveden u bolnicu u kojoj sam bio tri dana – ispričao je napadnuti. 

Tužitelji optužnicom traže 16 mjeseci zatvora – osam mjeseci bezuvjetno i osam mjeseci uvjetno. Optužnica je nepravomoćna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba