Hej ti, želiš kristalno jasnu karijeru? Imamo rješenje za tvoje dileme!

Ne dvoji i dođi na informativni dan u ‘Školski center Rogaška Slatina’

Objavljeno: 07.02.2023. zagorjeinternational

Znamo – jedna od izazovnijih odluka u životu svake obitelji je odabir srednje škole, a mi vam donosimo ”recept” koji vam uvelike može olakšati. Dobro poznavanje obrazovnih programa i aktivnosti jedan je od ključnih alata za pravi odabir… Pa, krenimo!

Zasigurno ste čuli za Staklarnu Rogaška d.o.o. – poduzeće koje je prepoznatljivo po dugogodišnjoj tradiciji atraktivnih i modernih proizvoda? A jeste li čuli za posebnost ovog poduzeća? Ova tvrtka je strateški partner ‘Školskom centru’ i to je jedina slovenska škola koja provodi edukaciju na području staklarstva i optike. Valja istaknuti odmah na početku da staklari u Sloveniji ne čekaju ni dana na burzi rada, ali i da se redovito traži nova radna snaga u Sloveniji i Hrvatskoj, a posebice u pograničnom području Lijepe Naše. Samo u Staklarni Rogaška 50 posto kadra tih profila ići će u mirovinu kroz sljedeće četiri godine pa je prilika da se obrazujete za staklopuhača, staklobrusača ili strojara izvrsna. Osim toga, uz raznolikost i dinamičnost rada dosadnom poslu nema mjesta, mogućnost da postanete umjetnik svog područja ne može zvučati bolje, a tu i brojne pogodnosti!

Stipendije

Staklarna Rogaška učenicima staklarima osigurava kadrovske stipendije kao i praktično usavršavanje, učeničke prakse, osobnu zaštitnu opremu, obrok i putne troškove za vrijeme praktičnog usavršavanja ili učeničke prakse, ali i pripravničke nagrade za pripravnike. Stipendija za staklarskog tehničara za prvu godinu iznosi 240 eura, za drugu do 270 eura, za treću do 290, a za četvrtu do 310 eura, dok stipendije za staklara pripravnika, za prvu godinu, iznose 240 eura, za drugu 290 eura, a za treću godinu do 310 eura s time da u to ne ulaze pripravničke nagrade za vrijeme prakse koje za prvu godinu iznose 264,26 eura, drugu 317,11 eura, a za treću godinu 422,82 eura.

Svim učenicima na raspolaganju je učenički dom ‘Školskog centra Rogaška Slatina’ koji je jedan od najmodernijih domova u Sloveniji, a nudi stotinu kreveta apartmanskog tipa s kupaonicom i sanitarijama. Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja, a učenicima su na raspolaganju i moderna kuhinja i blagovaonica, prostor za fitness i bežični internet, kao i kabelska televizija u svakoj sobi. Velika prednost učeničkog doma njegova je fizička povezanost sa školom i činjenica da su učenicima na raspolaganju stručni djelatnici, koji im pomažu kod učenja, kako za vrijeme školskih sati, tako i izvan njih.

Osim odličnih uvjeta za učenje, učenicima je u slobodno vrijeme omogućen niz aktivnosti, od sudjelovanja u domskim događanjima i kreativnim radionicama, druženja na tematskim poslijepodnevima, do obilaska izložbi, predavanja i koncerata, kao i posjeta kazališnim predstavama i filmskim projekcijama. Tjelesna aktivnost učenika potiče se organiziranjem raznih sportskih druženja, pa tako učenici mogu birati između igranja stolnog tenisa i nogometa, zumbe i fitnessa te šaha.

Informativni dan

I dalje nisi siguran/sigurna? Ne brini, ‘Školski centar’ 17. i 18. veljače organizira informativne dane na koje možete doći potpuno neobavezno i saznati sve detalje. Informativni dani na rasporedu su 17. veljače od 9 te od 15 sati, a 18. veljače od 9 sati.

Ukoliko vam ovaj termin ne odgovara, ali nas ipak želite upoznati uživo, možete nas posjetiti i u neko drugo vrijeme. Zakažite termin za individualni posjet kod savjetnice Ive Štukelj na mail [email protected] ili na broj 03 81 82 075P. Rogaška poziva sve osnovnoškolce da iskuse UTRIP na ŠCRS-u – da iz prve ruke doznaju o životu u ‘Školskom centru Rogaška Slatina’ i njenom učeničkom domu.

– Saznajte zašto nam vjeruju učenici i roditelji iz bliže i dalje okoline, zašto su zadovoljni odabirom naše škole i zašto nam se rado vraćaju – čak i nakon završenog školovanja – poručuju iz ‘Školskog centra’.

Također iskoristite priliku i prošetajte školom i istražite skrivene kutke u virtualnoj šetnji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba