‘Palčić gore’

Međimurska županija uključila se u hvalevrijednu kampanju za palčiće 

Objavljeno: 07.02.2023. zagorjeinternational

Klub roditelja nedonoščadi ‘Palčići’ i tvrtka ‘Media plus’ pokrenuli su kampanju za djecu palčiće s ciljem educiranja šire javnosti o problemima s kojima se susreću najmanji pacijenti i njihovi roditelji, kao i prikupljanja sredstava za funkcioniranje i aktivnosti Kluba. 

Međimurska županija kao osnivač Županijske bolnice Čakovec, svake se godine uključuje u humanitarnu akciju kupnjom majica, čaša i vrećica s logom akcije ‘Palčić gore’, a ove godine je svim liječnicima i medicinskim sestrama Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju osigurala šalice s logom akcije ‘Palčić gore’.

U Čakovcu se tradicionalno obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, 17. studenoga, uz redovnu podršku Međimurske županije i Grada Čakovca te brojnih zdravstvenih djelatnika, no uključivanje u zdravstveno-edukativne akcije nisu jedina podrška. Međimurska županija kontinuirano ulaže u opremanje bolnice i obnavljanje opreme. U proteklom razdoblju je tako u potpunosti obnovljen i opremljen Odjel neonatologije i rađaonica Županijske bolnice Čakovec u kojoj svake godine svijet ugleda više od tisuću mališana, među kojima bude i nedonoščadi.

Županijska bolnica Čakovec ima status Prijatelja djece koji se, osim ulaganja, kontinuirano njeguje uključivanjem u niz programa posvećenih upravo najmlađima, dok Međimurska županija i dalje prati potrebe navedenih djelatnosti u cilju osiguravanja najviše moguće razine sigurnosti za najmlađe pacijente i njihove majke.

Međimurska županija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba