U srijedu dođite u Westgate - čeka vas neodoljiva izložba

U Galeriju ‘kvART’ stižu apstrakcije Davorke Gorjanec

Objavljeno: 06.02.2023. zagorjeinternational

Ove srijede u Westgateu na prvom katu, u Galeriji ‘kvART’ otvara se izložba dinamičnih kompozija nastalih u tehnici akrila i strukturne paste koje zrače veseljem i pozitivnom energijom koja se ovdje javlja kao polazna točka, čin stvaranja i kao utisak koji često ostavlja na promatrača. Linije i boje su zaigrane, a platna isijavaju kolorističkom svjetlošću, pružajući mu istodobno osjećaj mirnoće.

Izložba ‘The Energy of Life’ otvara se ove srijede u 18 sati, a imat ćete prilike upoznati se sa spojem ciklusa apstraktnih slika koje se dijele u dva smjera – ‘Universe’ i ‘New direction’. Kroz stvaranje, početni misaoni procesi i emocije se mijenjaju i nastaju u samom procesu. Zašto?

Nakon nekoliko godina istraživanja figurativne umjetnosti i različitih tehnika rada, posljednje se dvije godine autoričin potez kista još više oslobađa i nastaju apstraktni oblici kao potreba za izražavanjem osjećaja i misli. Osim tradicionalnog pribora poput slikarskog kista, izražava se pomoću lopatice, spužvica i špahtle za slikanje.

Autorica inspiraciju prvenstveno pronalazi u prirodi i energiji življenja, no na stvaranje ju pokreću i glazba te sport – sveprisutni u njenoj svakodnevici.

Davorka Gorjanec stekla je likovnu naobrazbu pohađajući program na Učilištu za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn Studio Tanay u trajanju od dvije godine. Sklonost i ljubav prema likovnoj umjetnosti njeguje u privatnom dijelu života, no nezaobilazni su i u poslovnom dijelu. Radeći kao odgojiteljica predškolske djece već 15 godina nastoji poticati dječju kreativnost i razvijati njihovo divergentno mišljenje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba