Policija je detaljno opisala cijeli tijek događaja

Muškarac (60) sjeo za volan s 3,21 promila pa napravio potpuni kaos u Borkovcu

Objavljeno: 06.02.2023.

Tijekom vikenda na zagorskim prometnicama ponovno je bilo burno. Za izdvojiti je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu tijekom koja je utvrđena u petak oko 19 sati, u Borkovcu kod 60-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom, a osobnim automobilom upravljao je s 3,21 promila alkohola u organizmu.

Do prometne nesreće je došlo jer se vozač osobnim vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, udario u parkirano osobno vozilo, dok je također daljnjim provjerama utvrđeno kako je ponavljač prekršaja te je uhićen. Protiv njega podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja, predložena je novčana kazna u iznosu od 1610 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci te kazna zatvora do 60 dana.

Također, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđen ukupno 91 prekršaj; 27 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 14 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 40 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je isto tako u petak oko 19 sati, na autocesti A2 u visini Velike Vesi od 186 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču naplaćena novčana kazna.

Također izdvajamo prekršaj u nadzoru prometa do kojeg je došlo u Stubičkim Toplicama, 5. veljače oko 15 sati,  gdje je zaustavljen 51-godišnji vozač osobnog vozila za kojeg je utvrđeno kako je upravljao vozilom s 2,34 promila alkohola u organizmu, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i nije koristio sigurnosni pojas. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola te protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja.

U Mihanović Dolu je pak dan nakon oko 21 sati zaustavljen je 37-godišnji vozač koji je prilikom nadzora policijskim službenicima dragovoljno predao 2,65 grama marihuane. Vozaču osobnog vozila slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba