'POZOJ': Još jedan jedinstveni projekt sa sjevera Hrvatske

Mladi Međimurci okrunili svoj dosadašnji rad s 40 utakmica  u jednom danu

Objavljeno: 06.02.2023. zagorjeinternational

U organizaciji Rukometnog saveza Međimurja i Društva sportske rekreacije ‘Sportska subota’ u dvorani Graditeljske škole Čakovec, održan je prvi ‘Pozoj mini rukometni turnir’ koji je okupio više od 120 učenica i učenika međimurskih osnovnih škola koji su odigrali više od 40 utakmica.   

Većini mladih natjecatelja bilo je ovo prvo natjecanje, prva prilika za brušenje sportskih vrlina i duha koje je provedeno je s ciljem privlačenja djece u aktivno bavljenje sportom, skrbi za njihov motorički razvoj te stvaranja uvjeta za nesmetano treniranje.

  

Rukometni savez Međimurja u suradnji s DŠR ‘Sportska subota’ i uz podršku Međimurskog školskog sportskog saveza tijekom školske godine 2022./2023. provodi program pod nazivom ‘Pozoj – mini rukomet u međimurskim osnovnim školama”, riječ je o programu kojim se rukometni sport još više želi približiti mladima. Projekt je jedinstven na području Međimurske županije, a uključeni su djevojčice i dječaci od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Provodi uz podršku školskog sportskog saveza te je besplatan za sve korisnike. 

Turnir je otvorio i brojne učenike pozdravio međimurski župan Matija Posavec koji je tom prigodom svima poželio fer i korektnu igru.  

– Ovaj projekt je jedinstven na području Međimurske županije, usmjeren na ciljane dobne skupine djece, a dobrobit koju će mnogi mladi natjecatelji steći na ovom turniru je dragocjena. Siguran sam da među vama ima onih kojima će baš ovo iskustvo biti presudno u odluci da se bave nekim od sportova ili upravo rukometom – rekao je Posavec.   

Rukometni savez Međimurja pokrenuo je akciju kojom se rukomet popularizira među djecom osnovnoškolskog uzrasta  . 

– Mini rukomet jedan je od najuspješnijih projekata rukometnih metodičara, jer djeca te dobi njime zadovoljavaju svoje antropološke, biološke i psiho-sociološke zahtjeve – rekao je dopredsjednik Rukometnog saveza Međimurja Dražen Špoljarić.   

Program je sufinanciran od strane Međimurske županije, Grada Čakovca, Grada Preloga, Općine Sveti Juraj na Bregu, brojnih sponzora te Rukometnog saveza Međimurja. Iako je prvotno bio zamišljen kao pilot projekt manjeg obujma, zbog iznimnog interesa, kako djece, tako i osnovnih škola, u dosadašnjem dijelu programa sudjelovalo je šest osnovnih škola i to: I. OŠ Čakovec, II. OŠ Čakovec, OŠ Nedelišće, OŠ Prelog, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica i OŠ Ivana Gorana Kovačića Svetu Juraj na Bregu, od  1. siječnja ove godine u program su uključene osnovna škola Petar Zrinski Šenkovec i dr. Vinka Žganca Vratišinec, a prema zaprimljenim upitima postoji još podosta škola koje bi se htjele uključiti u program.   

Program pod stručnim vodstvom Daria Varge, prof. kin. izvode profesori tjelesne i zdravstvene kulture te licencirani treneri rukometa. Do sada je u program uključeno 229 učenika i učenica, a subotnji turnir bio je kruna je njihovog dosadašnjeg rada.    

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba