U šest godina zaposleno preko 1000 ljudi

Za vrijeme bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma zapošljavalo se “ko’ da nema sutra”

Objavljeno: 05.02.2023. zagorjeinternational

Hrvatske šume su državna tvrtka koja je nedavno dospjela u središte pozornosti zbog poruka koje su najviši vladini dužnosnici slali bivšem predsjedniku Uprave oko zapošljavanja njima bliskih osoba.

HDZ-ovac Krunoslav Jakupčić postao je šef Hrvatskih šuma 20. veljače 2017. godine i na toj je poziciji bio do studenoga prošle godine kada se odlučio umiroviti. Čak ni uhićenje u aferi ‘vjetroelektrane’ nije ga uspjelo maknuti s te pozicije, a kako piše Index.hr, sada, po izbijanju najnovije afere u kojoj se razotkrio stupanj masovnog zapošljavanja preko veze u Hrvatskim šumama, je malo jasnije zašto Vlada nije smijenila Jakupčića kada je bio uhićen.

U tih šest godina koliko je Jakupčić bio na čelu ove državne tvrtke, na čelu Nadzornog odbora Hrvatskih šuma bio je sadašnji ministar gospodarstva Davor Filipović koji se također našao u ovoj posljednjoj aferi s porukama. Njegovu je poziciju u Hrvatskim šumama sada zamijenio drugi HDZ-ovac, predsjednik Županijske organizacije stranke Šibensko-kninske županije, Nediljko Dujić, piše Index.hr.

Jutarnji list je u posjedu podataka koje su im ustupile Hrvatske šume, a prema kojima je vidljivo da je za mandata Krunoslava Jakupčića u toj tvrtki zaposleno čak 1040 osoba, odnosno, broj zaposlenih je porastao za 14 posto. 

– Povećanje broja radnika ponajviše se odnosi na zapošljavanje radnika na projektima financiranim iz fondova EU, odnosno osnovan je novi Sektor za zelenu energiju i projekte sufinancirane sredstvima fondova EU i međunarodne projekte, čije su plaće većim dijelom financirane iz samih projekata EU – rekli su iz Hrvatskih šuma za Jutarnji list, prenosi Index.hr

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba