Iduće subote od 9.30

LOBORSKI FAŠINJEK: Tradicija koju njegujemo i običaji koje ne smijemo zaboraviti odraz su našeg tradicionalnog loborskog fašnika

Objavljeno: 05.02.2023. zagorjeinternational

Najstariji fašnik u Hrvatskom zagorju i ove će se godine održati u centru Lobora. Riječ je o ‘Loborskom Fašinjeku’ koji će se u organizaciji Općine Lobor i KUD-a Lobor održati u subotu, 18. veljače.

Formiranje fašničke povorke zakazano je u 9.30 sati u centru Lobora, odakle će se krenuti prema Loborgradu po mladu. Okupljeni će povorku nastaviti prema Velikoj Petrovagorskoj, Petrovoj Gori i Vujnovcu, dok je povratak u centar Lobora predviđen za 14.45 sati.

Prikaz Loborske svadbe u centru Lobora na redu je u 15 sati, nakon čega slijedi čitanje presude i spaljivanje fašnika te potom druženje u Društvenom domu Lobor uz glazbeni program i gastronomsku ponudu.

Loborska načelnica Ljubica Jembrih, u cilju očuvanja dugogodišnje loborske tradicije, promocije i organizacije loborskog fašnika kao najjače manifestacije te vrste u Krapinsko-zagorskoj županiji, poziva sve zainteresirane da se i ove godine pridruže velikoj fašničkoj povorci.

– Tradicija koju njegujemo i običaji koje ne smijemo zaboraviti odraz su našeg tradicionalnog loborskog fašnika. Jedan od najposjećenijih fašnika u Hrvatskoj ponovno poziva sve ljude dobre volje da se jedan dan, zajedno sa svima nama, prepuste smijehu, veselju, mašti i dobrom raspoloženju! – poručila je načelnica Jembrih.

Dodajmo da će i ove godine biti organiziran i izbor za najljepšu malu masku te dječja povorka koji će se održati u utorak, 21. veljače u Društvenom domu Lobor. Formiranje povorke zakazano je u 15.30, dok će od 16 sati biti predstavljanje maski.

Za najmlađe su osigurane i nagrade za najoriginalnije grupne i najoriginalnije pojedinačne maske!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba