Ugovor potpisali ravnateljica Barilar i župan Kolar

Krapinsko – zagorska županija osigurala 217.260 eura za rad Zagorske razvojne agencije

Objavljeno: 05.02.2023. zagorjeinternational

Ravnateljica Zagorske razvoje agencije Karolina Barilar i župan Željko Kolar potpisali su ugovor o sufinanciranju rada Zagorske razvojne agencije. Krapinsko – zagorska županija će Zagorskoj razvojnoj agenciji dodijeliti ukupno 217.260 eura za financiranje aktivnosti prema Godišnjem planu rada i Financijskom planu ZARE za 2023. godinu i sukladno Odluci o izvršavanju Proračuna Krapinsko – zagorske županije za 2023. godinu. 

Prilikom potpisivanja ugovora, Barilar je istaknula kako ZARA, kao regionalni koordinator, u svim svojim aktivnostima nastoji postavljati trendove te svim tijelima javne vlasti s područja KZŽ pružati usluge na najvišoj razini.

– Zahvaljujem našem osnivaču, Krapinsko – zagorskoj županiji što i ove godine podupire i prati rad Agencije kroz osiguranje sredstava za sufinanciranje rada Agencije. Navedena sredstva omogućavaju nam provedbu projekta ‘Znanjem za europsko zajedništvo ZEZ II’ financiranog iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2024-2020 kojim osiguravamo savjetodavnu podršku tijelima javne vlasti, kao i edukativne i promotivne aktivnosti te provedbu projekta ‘CRO-SI-SAFE’ financiranog iz Programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska kojim se povezuju hitne službe na prekograničnom području te nabavlja oprema za njihov rad – kazala je Barilar.

Župan Kolar je dodao kako je ZARA prošle godine čak 75 posto svojih prihoda ostvarila od strane Europske unije te da ona bez naknade radi, ne samo za Županiju, već i za sve općine i gradove s njenog područja.

– ZARA je posebno važna za povlačenje europskih sredstava od strane malih općina i gradova koji nemaju ljudskih kapaciteta kako bi sami mogli pripremiti, aplicirati i nakon toga pratiti projekte do njihovog konačnog završetka. Nedavno smo istaknuli kako je ZARA prošle godine, u većoj ili manjoj mjeri, surađivala sa svim našim jedinicama lokalne samouprave te mogu istaknuti kako smatram da se ona u prošlim godinama opravdano pozicionirala kao jedna od najboljih razvojnih agencija u Republici Hrvatskoj – poručio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba