Grad Novi Marof će ove godine dodijeliti 79 studentskih stipendija – objavljen prijedlog liste kandidata

JENKAČ: Ovime nastojimo olakšati školovanje, ali i poticati izvrsnost. To je smjer kojeg smo zacrtali 

Objavljeno: 05.02.2023. zagorjeinternational

Grad Novi Marof će i ove akademske godine stipendirati svoje studente kako bi im olakšao obrazovanje, a nakon provedenog javnog natječaja, Povjerenstvo za dodjelu stipendija razmotrilo je pristigle prijave i utvrdilo prijedlog liste kandidata koji je objavljen na službenim web stranicama Grada. 

Prema prijedlogu, ove godine će se dodijeliti 79 studentskih stipendija u iznosu od 600, odnosno 800 kuna mjesečno, no budući da je riječ o prijedlogu liste kandidata, svaki od njih ima pravo na podnošenje pisanog prigovora gradonačelniku do petka, 10. veljače. 

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjetio je kako je Grad Novi Marof, kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata, predvodnik u Varaždinskoj županiji. 

– Ove godine, osim što smo povećali brojku za dodjelu stipendija za deficitarna učenička zanimanja na njih čak 95, dodijelit ćemo i značajan broj studentskih stipendija. Ovim financijskim potporama Grad nastoji svojim učenicima i studentima olakšati školovanje, ali i poticati izvrsnost. To je smjer kojeg smo zacrtali i kojeg se namjeravamo držati i u budućnosti – rekao je Jenkač. 

Podsjetimo i da je uvjet za dodjelu studentske stipendije u iznosu od 600 kuna mjesečno za studente  koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno 800 kuna mjesečno za studente koji studiraju na području Zagreba, u drugim mjestima u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba