Maloljetnici snimali divljanje autom, a onda su se zakucali u betonski stup

VIDEO: ˝E, ajd’ prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas ku*ac˝

Objavljeno: 04.02.2023. zagorjeinternational

˝E, ajd’ prestigni onaj kamion. Ma da se zabijemo, boli nas ku*ac˝, riječi su dvojice maloljetnika koji su jurili automobilom po Novoj Gradiški, preticavši kamion, a onda su se zabili u betonski stup. Snimka sudara je objavljena na društvenim mrežama pa je tako vidljiv čitav tijek događaja, a mogu se čuti i strašni uzvici ˝Ne! Ne!˝, kada su shvatili kamo ih vožnja vodi.

Video je objavio Radio Nova Gradiška:

VIDEO: Radio Nova Gradiška

Kako je izvijestila policija, vozač je bio 17-godišnjak, naravno, bez vozačke dozvole, nije bio vezan i teško je ozlijeđen. Navodno se radi o prijelomu ključne kosti. Njegov prijatelj, 16-godišnjak nije bio vezan. Policijski službenici protiv 17-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Stalna služba u Novoj Gradiški zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama također podnosi optužni prijedlog i protiv putnika (16) u spomenutom automobilu, koji nije bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom. 

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu – zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 1000 kuna), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba