Pogledajte kako je bilo danas u Zagrebu

PORUKE S TRGA: ˝Moja pipica, moja slobodica˝ i ˝Ni državu, ni Boga blizu jajnika moga˝

Objavljeno: 04.02.2023. zagorjeinternational

Danas je molitelje na zagrebačkom glavnom trgu dočekao prosvjed Ženske mreže Hrvatske, koja je upozorila da je zahtjev muškaraca za uspostavu njihova autoriteta u obitelji retrogradan, protuustavan i anticivilizacijski.

˝Prave žene nose transparente˝, ˝Patrijarhat ubija žene˝, ˝Moja pipica, moja slobodica˝, ˝Ni državu, ni Boga blizu jajnika moga˝, ˝Bez boga, bez gospodara˝, ˝Čednost u razmišljanju, ne odijevanju˝, neki su od natpisa koji su ispisani na transparentima koji su nosile prosvjednice i prosvjednici. Dio njih je nosio i crne marame, koje su demonstrativno odvezale s glave i bacile na pod.

– Prosvjed sa zahtjevom za potčinjavanjem, odnosno diskriminacijom žena sukladno pozitivnom zakonodavstvu trebao je biti zabranjen. Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu – poručila je Ženska mreža Hrvatske, koja inzistira na autonomiji žena i poštivanju međunarodnih standarda zaštite ljudskih prava.

Simboličnu akciju održali su, kažu, kako bi javnosti pokazali da ne pristaju ni na čije zadiranje u odluke žena o njihovu seksualnom životu i odijevanju, piše Dnevnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba