Ruši sve pred sobom

OLUJAN VJETAR STVARA KAOS: Vatrogasci zatrpani pozivima, ˝Ne možemo razgovarati…˝

Objavljeno: 04.02.2023. zagorjeinternational

Snažan vjetar diljem Hrvatske stvara probleme. U Zagrebu, u Ulici Veselka Tenžere na Vrbiku srušila se velika breza. Deblo se slomilo na nekoliko dijelova i palo na stazicu ispred zgrada, ali nitko nije ozlijeđen niti je oštećena imovina na toj lokaciji, piše Jutarnji.

Zagrebački vatrogasci jutros su dobili 20-ak dojava – na Ljubljanici, Španskom, Vrbiku…

– Ne možemo trenutno razgovarati jer imamo toliko dojava da jednostavno ne stignemo – kratko su poručili vatrogasci Javne vatrogasne postaje grada Zagreba za Jutarnji

Najčešće se radi o srušenim granama ili stablima pa je potrebno njihovo uklanjanje, a u jednom slučaju se zbog vjetra s krova odlomio crijep. Za sada nema ozlijeđenih, ali je nastala materijalna šteta jer su se neke grane srušile po parkiranim automobilima, a u jednom slučaju čak i na vozilo koje je bilo u pokretu.

HRT Radio Sljeme objavio je fotografije koje možete pogledati OVDJE.

DHMZ je za subotu izdao upozorenje zbog snažnog vjetra:

– Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja.Budite spremni i na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba