Pročitajte kako komentiraju cijeli slučaj

Glodavci među pekarskim proizvodima u Mlinaru

Objavljeno: 04.02.2023. zagorjeinternational

Društvenim mrežama širi se fotografija glodavca koji bezbrižno hoda među pekarskim proizvodima i to u jednom osječkoj poslovnici Mlinara.

Index je upitao Mlinar kako komentiraju ove slučajeve te jesu li i koje radnje poduzeli da se ovakve situacije više ne bi ponovile. Istaknuli su tom prilikom da su oni tvrtka sa stogodišnjom tradicijom te da im je iznimno važna kvaliteta njihovih proizvoda, zdravstvena ispravnost hrane koju konzumiraju kupci te kvaliteta prezentacije proizvoda. 

– Redovito obnavljamo i kontroliramo sve naše procese vezane uz ispravnost naših prehrambenih proizvoda, a naše su unutrašnje procedure često čak i strože od međunarodno prihvaćenih i zakonodavnih standarda za sigurnost hrane poput ISO 14001, HACCP i IFS. Svi ti procesi i standardi uključuju i mjere dezinfekcije i deratizacije koje redovito obavljamo u suradnji sa za to ovlaštenim tvrtkama – rekli su, a onda im je postavljeno pitanje kako komentiraju fotografije s društvenih mreža na kojima su među njihovim proizvodima glodavci. 

– Unatoč visokim standardima rada s hranom koje poštujemo kroz čitav naš sustav, činjenica jest da su se dva glodavca u dva izolirana slučaja, i to u razmaku od tri godine, našla u našim poslovnicama. U prirodi i u urbanim sredinama glodavci se uvijek kreću oko skladišta s hranom, a u zimskome razdoblju češće nego inače ulaze u prostore u potrazi za hranom, jednako kao i toplinom. U oba navedena slučaja, u susjedstvu naših poslovnica dešavali su se bučni i zahtjevni građevinski radovi koji su, uz činjenicu da poslovnice nisu hermetički zatvorene zbog kontakta s kupcima, bili najvjerojatniji razlozi ovih intruzija – kažu.

– Naša poslovnica u Osijeku kao dodatnu je mjeru opreza prošla i kompletno preuređenje u kojem smo pregledali i otklonili i eventualne druge opasnosti od ulaska glodavaca te je puštena u redovan rad nakon što smo u suradnji s nadležnim službama još jednom utvrdili da nema opasnosti za zdravlje naših potrošača – poručili su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba