Mnogo aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena

‘Dan crvenih haljina’ u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

Objavljeno: 04.02.2023. zagorjeinternational

‘Dan crvenih haljina’ održan je u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, koji se obilježava svake godine prvog petka u veljači.

Tim povodom u bolnici je održana javnozdravstvena kampanja u predvorju gdje je zdravstveno osoblje mjerilo krvni tlak i glukozu svim zainteresiranim pacijentima. Upitnicima se ispitivala razina rizika nastanka moždanog udara, pacijente se savjetovalo o preventivnim mjerama koje mogu poduzeti kako bi spriječili nastanak moždanog udara. Medicinsko-biokemijski laboratorij besplatno je iz krvi određivao kolesterol (HDL i LDL) te lipidogram, što je rezultiralo izrazitim odazivom pacijenata.

U drugom djelu obilježavanja, liječnik Ivica Šćurić, dr. med. spec. neurolog održao je predavanje na temu ‘Moždani udar kod žena’ pred mnogobrojnom publikom, a obilježavanju je nazočila zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek, načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković te mnogi ravnatelji zdravstvenih ustanova s područja županije.

‘Dan crvenih haljina’ – javnozdravstvena je kampanja posvećena borbi protiv moždanog udara kod žena, a pokrenuta je pokrenuta u svrhu podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena, njegovom prepoznavanju, istraživanju i liječenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba