Pristiglo je 276 pjesama od čak 105 autora

VELIKI JUBILEJ: Ove godine nas čeka 20. recital ljubavne poezije Željka Boc

Objavljeno: 03.02.2023. zagorjeinternational

Ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica Mira Pižir upoznala je krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara sa završnim pripremama za održavanje 20. jubilarnog recitala ljubavne poezije Željka Boc 2023., koji se održava u spomen na tragično preminulu mladu pjesnikinju Željku Boc. Župan Željko Kolar čestitao je na dugoj tradiciji i odličnoj organizaciji Recitala, kojeg Županija kroz pokroviteljstvo i financijsku potporu, podupire već 20 godina te najavio da će i osobno prisustvovati njegovoj završnoj večeri.

Tijekom 20 godina na recital Željka Boc prijavilo se više od 1500 pjesnika iz Hrvatske i inozemstva. Na natječaj za ovogodišnji recital pristiglo je 276 pjesama od čak 105 autora. Autore kojima će pjesme biti izdane u zborniku 20. recitala možete pronaći na Facebook stranici Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica.

O najuspješnijim radovima ove su godine odlučivali dr. sc. Nada Babić, dr. sc. Zrinka Jelaska, prof. Vesna Svaguša i pjesnik Enes Kišević. Interpretatori su i ove godine Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbeni gost Mladen Kosovec.

Organizator recitala Željka Boc je Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica, koja će u sklopu 20. recitala organizirati niz popratnih sadržaja. Sama završna večer bit će održana u Domu kulture u Mariji Bistrici, 14. veljače s početkom u 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba