Za promociju prijateljstva, međusobno poštovanje, solidarnost...

Općina Sračinec i grad Ljubuški potpisali sporazum o suradnji

Objavljeno: 03.02.2023. zagorjeinternational

Općina Sračinec i grad Ljubuški (BiH) potpisali su sporazum o suradnji, a svečanom potpisivanju su nazočili Krunoslav Lukačić predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec, Damir Kozina pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški te djelatnici Općine Sračinec, a potpisali su ga načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić.

U ugodnoj i prijateljskoj atmosferi naglašeno je da je ovaj sporazum tek formalno očitovanje prijateljstva između dvaju jedinica lokalne samouprave i kako će on biti i početak intenzivne suradnje na mnogim područjima.

U sporazumu između ostalog stoji:

˝Ovim sporazumom potpisnici se obvezuju promovirati prijateljstvo, međusobno poštovanje i solidarnost među svojim zajednicama posebice u području turizma, sporta, gospodarstva, stručnog usavršavanja, socijalne solidarnosti i zaštite čovjekove okoline.

Potpisnici sporazuma predano će se angažirati u informiranju svojih građana o posebnostima svake od njih te poticati organizacije civilnog društva, obrazovne ustanove i ostale institucije sa svoga područja na aktivnu razmjenu informacija, iskustava i primjera dobre prakse u svrhu pripreme zajedničkih aktivnosti, inicijativa i projekata. Osobito važnim područjima suradnje ističu se kultura, očuvanje tradicije i sport u službi jačanja duha povezanosti u različitosti, poglavito među mladima.

Ovaj dokument predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje demokratskog angažiranja i građanskog sudjelovanja kao i svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe u kakvoj svi želimo živjeti i raditi˝.

Suradnja je već ostvarena u sklopu projekta LION – Stabilna politička i ekonomska zajednica, koji Općina Sračinec provodi u suradnji s Gradom Ljubuški, a općinu Sračinec posjetit će i delegacija iz Ljubuškog koja će sudjelovati na 7. Međunarodnom srakarskom fašniku u subotu. Projekt LION sufinancirala je Europska unija iz Programa Europa za građane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba