Ovogodišnje pobjednice idu tri dana na Maltu

Mame, prijavite se i osvojite laskavu titulu najljepše!

Objavljeno: 03.02.2023. zagorjeinternational

Majka je stup obitelji, ali i društva, to svi vrlo dobro znamo. No ponekad se i mame požele odmoriti od najvažnije uloge u svojim životima, a potom i od posla. Natjecanje za najljepšu mamu Hrvatske pokrenuto 2016. godine, baš svim mamama finalisticama nudi upravo to – odmor u prekrasnom Šibeniku, dan kao iz snova samo za nju i divna poznanstva i prijateljstva koja često prerastu i u odlične poslovne prilike, a u svemu tome ipak ne zaboravljamo da je svaka mama svom djetetu najljepša.

Izbor za NMH svoje je mjesto pod hrvatskim suncem našao kada se vlasnica hrvatske licence, Maja Gnjidić Verdecchia, prijavila na talijanski izbor i odnijela pobjedu. Maja je potom odlučila pokrenuti izbor u Hrvatskoj, a kako je prva godina polučila izvanredan uspjeh, natjecanje se, zapravo, samo zakotrljalo. 

Natjecanje je to za mame od 23 pa i iznad 54 godine, jer je uz prethodne dvije kategorije – najljepša mama Hrvatske (od 23 do 39 godina) i najljepša mama Hrvatske dijamant (od 40 do 53 godine), od ove godine uvedena i nova kategorija, najljepša mama Hrvatske platinum (od 54 nadalje).

Kako sama organizatorica kaže, ovim zanimljivim i potpuno drugačijim izborom, odajemo počast onoj koja nas vodi kroz život – majci. 

– Naša manifestacija zamišljena je doista kao jedan divan provod mama koje uspiju uhvatiti malo vremena za sebe. Mi nikad naše natjecateljice i pobjednice ne biramo po savršenim proporcijama, već po njihovim osobinama, karakteru, talentima i rekla bih, ”onom nečem” što ih razlikuje od drugih. Osim toga, natjecanje je osmišljeno tako da se promovira kultura, običaji, zajedništvo i jednakost, a neizostavno je napomenuti kako smo zapravo “odskočna daska” za sve majke koje imaju svoj posao ili žele pokrenuti nešto svoje te ostvariti nove suradnje.  Ovo doista nije klasičan izbor ljepote, ovo je izbor koji na pijedestal stavlja baš sve ono što jedna majka jest – kaže nam vlasnica licence i organizatorica Gnjidić Verdecchia.

Prva najljepša mama Hrvatske, Maja Vukina Bogović, kazala nam je kako je njezino sudjelovanje na prvom izboru bilo doista nešto posebno.

– Osim što sam osvojila laskavu titulu kojoj se nisam nadala, ohrabrila sam prvenstveno sebe da mogu puno više kao žena i majka i da osim njegovanog izgleda imam i ostale potrebne atribute koji se mogu idealno primijeniti u poslovanju, humanitarnom radu, poduzetništvu, liderstvu, suradnji i promociji ženske snage. Dodatna ljepota tog sudjelovanja je što sam iz Zagorja i što sam svojim primjerom potaknula mnoge majke i žene da mogu na isti ili sličan način pronaći mjesto za sebe, svoje hobije, poslove, ideje i da je bitno da se udružujemo te podržavamo. Suradnja na izborima za najljepšu mamu nakon toga dobrim dijelom obogaćuju moj život upoznavanjem novih dragih majki, suradnica i suradnika te izgradnju i jačanje mojih osobnih kompetencija koje primjenjujem u svakodnevnom radu i životu. Svestranost i energičnost moje su karakteristike, ali samo dobra organiziranost može pomoći da dođe do realizacije. Pozivam mame da se prijave, iskustvo u ovom izboru donijeti će im nova iskustva, prijateljstva, suradnje i jedna posebna krila kojima se mogu otisnuti u neke nove lijepe avanture i projekte – rekla je. 

Izbor za najljepšu mamu Hrvatske nije izbor na kojem se gledaju proporcije ženskog tijela, potvrdio nam je šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta. 

– Ne gleda se niti hod po pisti kao ni druge karakteristike izbora ljepote. Ovdje se daje mogućnost majkama da pokažu svoje hobije ili neostvarene snove koje su radi obitelji stavile malo po strani. ‘Grad je pozornica’, je slogan i vizualni identitet pod kojim se kulturna i turistička ponuda Šibenika predstavlja na turističkom tržištu i koji uvijek ističemo. Radi se o ogromnom broju događaja i festivala koji čine jednu cjelinu, tako da se NMH lako uklopila kao manifestacija. Kad se kaže ‘finale NMH’ automatski se pomisli na Šibenik – govori nam dogradonačelnik. 

Uz Grad Šibenik, neizostavna je potpora i suorganizacija Turističke zajednice Grada Šibenika. 

– Rado sam u žiriju jer je manifestacija učinila puno za promociju grada. Moram reći kako je Maja veliki promotor Šibenika, ali i Hrvatske, jer svojim radom ovaj izbor obuhvaća čitavu Hrvatsku i povlači paralelu s Italijom, a sad i Maltom. To je ono što nam treba, jedna vrsta turističkog ambasadorstva – kaže direktor TZ Grada Šibenika, Dino Karađole. 

Aktualna NMH Dijamant, Božena Bajalica, s izbora će nositi uspomene za čitav život. 

– Prijavila sam se zbog zabave i znatiželje, htjela sam jedno novo iskustvo, nova prijateljstva…na kraju sam osvojila titulu i moram kazati kako mi niti jedna titula ne imponira toliko. Samom prijavom htjela sam poručiti sinu da vjeruje u sebe i ustraje u svemu onom što ga veseli jer se snovi ostvaruju. Dobila sam tri predivna dana u Šibeniku, okružena majkama iz cijele Hrvatske. Red zabave, probi, priprema za nastup i puno smijeha i podrške. To je doista uspomena koju ću nositi sa sobom kuda god krenula – zaključila je Bajalica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba