Javni pozivi otvoreni do 22. veljače

Krapinsko – zagorska županija će izdvojiti 435.000 eura za javne potrebe u kulturi

Objavljeno: 03.02.2023. zagorjeinternational

Predstavljeni su javni pozivi za predlaganje javnih potreba u kulturu Krapinsko – zagorske županije za 2023. godinu, a otvoreni su do 22. veljače. Radi se o dva poziva za predlaganje javnih potpora u kulturi ukupne vrijednosti 435.000 eura (3,2 milijuna kuna). 

Zamjenica župana Jasna Petek otkrila je kako će navedena sredstva biti raspodijeljena.

– Vrijednost Javnog poziva za djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom je 217.000 eura, te 218.000 eura Javnog poziva za kulturne djelatnosti, kulturno-umjetničko stvaralaštvo i transverzalna područja. Lista mogućih prijavitelja je, kao i do sada, izrazito opsežna, a svaki može prijaviti najviše dva projekta po jednom javnom pozivu – istaknula je Petek

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanju, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec istaknula je kako se kompletna prijavna dokumentacija podnosi u elektroničkom obliku, putem online servisa ‘ePrijava’ na stranicama Županije. 

– Za kulturne djelatnosti iznos financiranja koji se može zatražiti po pojedinoj prijavi iznosi minimalno 398 eura, a najviše 9290 eura. Za kulturno-umjetničko stvaralaštvo iznos je od 398 eura do najviše 3318 eura, s time što u ovom prioritetnom području imamo i jednu iznimku, a to je prijavitelj naša Zajednica kulturno-umjetničkih udruga za koju je predviđen maksimalan iznos od 26.544 eura. Za transverzalna područja je iznos financiranja od minimalno 398, do najviše 13.272 eura“ – pojasnila je pročelnica Smičić Slovenec te dodala kako je iznos financiranja za programe i projekte za javni poziv za djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom od 398 do najviše 26.544 eura.

Dodajmo i da će informativna radionica za sve potencijalne prijavitelje biti održana u utorak, 7. veljače, s početkom u 17 sati u prostoru Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije u Krapini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba