Zlatarsko Gljivarsko društvo ‘Medenka’ obilježilo desetljeće uspješnog djelovanja

Dodijeljena i priznanja zlatarskoj gradonačelnici te posthumno Krunoslavu Pavlini iz prijateljskog Gljivarskog društva ‘Maglen’ iz Oroslavja 

Objavljeno: 03.02.2023. zagorjeinternational

Jedna od najaktivnijih zlatarskih udruga, Gljivarsko društvo ‘Medenka’, izvještajnom je skupštinom obilježila deset godina uspješnoga djelovanja, a kako je tom prilikom istaknuo predsjednik Avelin Fijačko, ‘Medenka’ je po osnivanju bila 15. članica Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza, koji danas ima 26 članica iz cijele Hrvatske.

– Desetogodišnji rad udruge usmjeren je kako bi se udruga predstavila javnosti te da bi gljivarstvo učinila popularnim i edukativnim i  povećala  svoje članstvo. Društvo danas ima 135 članova, a edukacijama i gljivarskim druženjima stavljamo naglasak na opasnost od konzumiranja otrovnih i smrtonosno otrovnih vrsta gljiva, kao i na očuvanje gljivarskih staništa i uvažavanje biološke raznolikosti našega  kraja – naglasio je Fijačko.

Na održanoj skupštini su dodijeljena i dva priznanja, zlatarskoj gradonačelnici Jasenki Auguštan – Pentek i posmrtno Krunoslavu Pavlini iz Oroslavja za nesebični i prijateljski doprinos razvoju, promociji i unapređenju gljivarstva zlatarskoga kraja, koje je preuzela kći Sonja. (ž.s.) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba