Krađa torbica, krađa mopeda ‘Aprilia’, vikend rekorderi, pronevjera…

Evo o čemu je policija izvještavala umjesto o stravi na Platku 

Objavljeno: 02.02.2023. VH

Kako smo već izvještavali, u nedjelju se na Platku dogodio stravičan incident u kojem su MMA borci brutalno napali ljude i pritom ih teško ozlijedili. Podsjetimo, BMW-om su ušli na stazu i divljali, prilikom čega su zapeli u snijegu, pa su od jednog HGSS-ovca zahtijevali da ih izvuče, što je ovaj odbio. Uslijedio je brutalan fizički napad.

Riječka je policija prve informacije o incidentu pustila u javnost tek nakon dva dana. 

Incident se dogodio u nedjelju 29. siječnja, a PU primorsko – goranska je idućih dana izvještavala o krađi torbica, mopeda, a objavili su i da su uhvatili počinitelja teške krađe iz 2020. godine. 

Dan nakon incidenta na Platku PU primorsko – goranska objavila je vikend statistiku, odnosno, koji su prekršaji počinjeni tijekom vikenda te tko je i gdje imao najveću koncentraciju alkohola u krvi, zatim su objavili da je pritvoren 26-godišnjak zbog protuzakonitog posjedovanja oružja, a potom je objavljena i informacija o kaznenom djelu pronevjere.

Idućeg dana, 31. siječnja, PU je objavila tjedno izvješće iz prometa, krađe torbica koje su se dogodile u proteklih nekoliko dana, te krađu mopeda ‘Aprilia’.

Tek prvog siječnja su se oglasili o incidentu na Platku.

– Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godinu, počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu – stoji u priopćenju uz informaciju da kriminalističko istraživanje još traje.

– Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze. Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka – policijski je opis incidenta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba