Detalji nemilog događaja na Platku

MMA borac je sin HDZ-ovca, brani se sa slobode

Objavljeno: 01.02.2023. zagorjeinternational

Kako smo prenijeli jutros na Platku se u nedjelju dogodila nemila scena, a prema neslužbenim informacijama glavni akteri scenarija koji se odigrao bili su Matej Krunić, Lovro Pavelić i Luka Tiriel Abramović. Pavelić je ujedno bio i vozač BMW-a koji je u njegovom vlasništvu, a Abramović, nekadašnji je hrvatski skijaški reprezentativac koji je MMA borac postao kasnije. Njegov je otac upravitelj šumarije u Crnom Lugu i član je HDZ-a, aktivan u lokalnoj podružnici – piše Jutarnji list

– U tijeku kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju oko 20 sati na skijalištu Platak – rekli su Jutarnjem listu iz PU primorsko – goranske.

Policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj naročito drskog i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Za sada, u policiji ne spominju nikakve prijave zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. 

– Prema dosad utvrđenom, do tučnjave više osoba došlo je zbog ‘driftanja’ automobila na skijaškoj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi, uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze – kažu iz policije, a u nastavku navode da su u tučnjavi sudjelovale i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka.

Prema neslužbenim informacijama, 43-godišnjak, koji je napadnut i teže ozlijeđen član je HGSS-a koji se s djevojkom i prijateljima, nakon smjene, zadržao na skijalištu Platak.Oko 20 sati, djevojka i on uputili su se k automobilu, a ekipa iz BMW-a tada mu se obratila da ih izvuče iz snijega, u kojem su zapeli zbog divljanja s automobilom na stazi. Kada su ga počeli udarati, djevojka ih je pokušala spriječiti, ali i ona je dobila par udaraca. Napad su pokušali zaustaviti 43-godišnjakovi kolege koji su dotrčali pa je izbila tučnjava.

Zasad ima još nekoliko važnih nepoznanica koje dovode u pitanje postupanje u cijelom slučaju, nije jasno kako je moguće da se gotovo puna tri dana od napada i dalje čekaju kvalifikacije ozljeda te da se zbog toga napadači nalaze na slobodi, tek s prekršajnim prijavama za drsko ponašanje. Uz to, divljanje BMW-om na Platku uopće nije sankcionirano, nego je sve tretirano kao ‘komunalni prekršaj’ jer je auto ostao parkiran (odnosno zaglavljen) na skijalištu – piše Index

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba