OPORBA ĆE ZATRAŽITI PLENKOVIĆEV OPOZIV

“Informacije koje su izašle u medijima pokazuju razinu korupcije, klijentelizma i nepotizma kakve se ne bi postidio ni Ivo Sanader”

Objavljeno: 31.01.2023. zagorjeinternational

Po prvi puta otkako je premijer, tražit će se opoziv Andreja Plenkovića, a što je službeno inicijativa Domovinskog pokreta, dok se na inicijativu Mosta kreće i s prikupljanjem potpisa za pozivanje glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek u Sabor što bi se trebalo i dogoditi već idućeg tjedna, javlja Večernji list

Sve je ovo rezultat afere koja sada nosi naziv ‘afera A.P.’, a inače, radi se o aferi u koju je uključena bivša ministrica EU fondova Gabrijela Žalac. Naime, zbog najnovijih informacija iz optužnog materijala protiv bivše ministrice, ali i zbog transkripta kojeg je objavio Nacional, a u kojima se ljudi iz najbližeg kruga premijera Andreja Plenkovića spominju u kontekstu pogodovanja pri zapošljavanju i kod provođenja natječaja za dodjelu poticaja oporba se opet udružila.

– Informacije koje su u protekla četiri pet dana izašle u medijima su zastrašujuće. Pokazuju razinu korupcije, klijentelizma i nepotizma kakve se ne bi postidio ni Ivo Sanader iako sumnjam da je I.S.  za razliku od A.P. imao vremena baviti se time tko će biti pripravnik lovstva u Hrvatskim šumama – rekao je šef SDP-a Peđa Grbin te dodao kako će se potpisi za dvije navedene inicijative početi prikupljati ovog  tjedna. 

Nikola Grmoja (Most) komentirao je aferu i prepisku u Nacionalu govoreći da dopisivanje glasnogovornika Vlade i bivšeg šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića ” miriše na kraj” za premijera Plenkovića jer u problemu nije samo premijer već i krug njegovih najbližih suradnika.

– Radi se o namještanju natječaja i poslova, a zbog tih djela DORH je svojedobno podigao optužnicu protiv bivšeg ministra Horvata i Aladrovića te bivšeg potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića – komentirao je Grmoja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba