REZIME VIKENDA: Zagorci ponovno napravili niz prekršaja

“Pobjednik” je 31-godišnjak – vozio s 2,32 promila, slijedi 22-godišnjak – recidivist kojeg su uhapsili, a ne zaostaje ni 33-godišnjak zaustavljen u Tuhlju

Objavljeno: 30.01.2023. zagorjeinternational

U Zagorju je proteklog vikenda na prometnicama zabilježeno gotovo sto prekršaja. Dakako, bilo je svega, od nepropisne brzine do vožnje pod “gasom”. Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 86 prometnih prekršaja, od koji je njih 27 zbog nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 44 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u nedjelju 29. siječnja oko 01.30 sati, u Klokovcu kod 31-godišnjeg vozača od 2,32 promila. Protiv 31-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga, a predložena novčana kazna je u iznosu od 1320 eura i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. 

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je pak u subotu 28. siječnja, oko 15 sati u Polju Krapinskom od 122 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču.

Isto tako tijekom nadzora prometa u Budinščini, 28. siječnja, oko ponoći, zaustavljen je 22-godišnji vozač osobnog vozila te je utvrđeno kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a daljnjim provjerama utvrđeno je i kako je recidivist prometnih prekršaja. Vozač je uhićen. Protiv 22-godišnjaka bit će podnijet optužni prijedlog.

U Tuhlju je istog dana tijekom nadzora prometa oko 22.30 sati, zaustavljen je 33-godišnji vozač osobnog vozila za kojeg je utvrđeno kako je upravljao vozilom s 1,88 promila alkohola u organizmu, određeno mu je zadržavanje i slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba