“Dan crvenih haljina" ovog tjedna u Varaždinu

OD IZNIMNE VAŽNOSTI: Dođite na predavanja i javnozdravstvenu akciju i informirajte se o uzrocima, znakovima i posljedicama moždanog udara

Objavljeno: 30.01.2023. zagorjeinternational

Savjet za zdravlje Varaždinske županije ovaj tjedan organizira obilježavanje “Dana crvenih haljina” s ciljem podizanja svijesti o moždanom udaru te o specifičnostima moždanog udara kod žena.

Tako će u srijedu, 1. veljače, u 13 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, biti održana dva predavanja – predavanje o moždanom udaru održat će doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, dr. med., spec. neurolog iz Opće bolnice Varaždin, koja je ujedno predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije, a Emina Pavleković, dr. med. spec. neurolog, održat će pak predavanje o posebnostima moždanog udara kod žena.

U petak, 3. veljače, od 10 do 12 sati će ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu biti održana javnozdravstvena akcija “Dan crvenih haljina”. Građanima će biti dijeljeni leci i dostupni plakati o karakteristikama i specifičnostima moždanog udara, posebno kod žena, teškoćama u liječenju, kao i o prevenciji ove bolesti. Svi zainteresirani građani će više informacija i savjeta moći dobiti od specijalista neurologa iz Opće bolnice Varaždin, a u akciju će se uključiti i studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever koji će građanima dijeliti letke.

Iz Savjeta za zdravlje pozivaju sve građane da dođu na predavanja te na javnozdravstvenu akciju, na kojima će dobiti informacije o uzrocima, znakovima upozorenja i posljedicama moždanog udara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba