Volonteri na prijedloge građana izabrali ime

Malena patuljasta vodenkonjica zvat će se – Lotta

Objavljeno: 30.01.2023. zagorjeinternational

Prije dva mjeseca dogodilo se pravo malo čudo na oduševljenje svih ljubitelja životinja u Zoološkom vrtu Grada Zagreba rodila se malena beba patuljastog vodenkonja. Građani su mogli dati prijedlog za ime što je učinilo njih više od tri tisuće, no konačnu riječ o imenu su imali volonteri Vrta koji su pazili na nju od samog rođenja, ali i na njezinu mamu posljednjih dva mjeseca trudnoće. Od svih prijedloga za njihovu ljupku štićenicu na posljetku se je glasalo između njih četiri: Gloria, Pepa, Lulu i Lotta.

-Ime joj savršeno pristaje! Počašćeni smo što smo mogli sudjelovati u izboru njezina imena. Lotta je bila uistinu sićušna kad je okoćena, a sada joj tepamo da je mala slatka bačvica! Dok smo nadzirali njezinu mamu Inolu u posljednjim tjednima trudnoće, pazili smo da porod ne krene u bazenu. Brinuli smo se i hoće li Inola imati majčinski instinkt. Sretni smo što je sve prošlo dobro i sada uživamo gledati kako se mama i malena lijepo druže i igraju – kazala je Ana Cindrić koja u Zoološkom vrtu Grada Zagreba volontira od listopada prošle godine.

Zoološki vrt ima nekoliko desetaka volontera, a Ana Cindrić u skupini je onih mlađih. Većina ih studira prirodne znanosti.

-Hvala volonterima na požrtvovnom radu! Uz obitelj patuljastih vodenkonja proveli su sate i sate. Pravodobno su nam javljali svaku promjenu u ponašanju vodenkonjice zahvaljujući čemu smo mogli mirnije iščekivati Lottin dolazak na svijet. Malena sada lijepo raste i razvija se pod njihovim budnim okom. Zato nam je drago da sudjelovali i u izboru njezina imena – rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Obitelj patuljastih vodenkonja smještena je u paviljonu Kišna Afrika. Lotta je stalno u blizini mame Inole, a tata Otto od ženskog je dijela obitelji privremeno odvojen posebnom ogradicom. Otto ima 28, a Inola sedam godina. Oboje su u Zagreb došli iz Njemačke. Inoli je Lotta prvo mladunče, no o malenoj se brine poput iskusne majke. Redovito je hrani mlijekom, a Lotta znatiželjno isprobava i sve što je na majčinu jelovniku – od matovilca do sijena.

Malena patuljasta vodenkonjica razigrano je mladunče. Obožava brčkanje u bazenu i trčkaranje oko njega.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba