Zavodu za hitnu medicinu KZŽ gotovo 400.000 eura

Timovi hitne T1 i ove godine i u Klanjcu i Konjščini

Objavljeno: 29.01.2023. AB

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić su potpisali ugovor o županijskom financiranju timova hitne medicinske službe T1 u Klanjcu i Konjščini za ovu godinu.
Krapinsko-zagorska županija ovim ugovorom Zavodu za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije dodjeljuje 392.859,51 eura (2.960.000 kuna).

– Ovo nam financiranje omogućuje održavanje dodatnih timova hitne medicinske službe, zbog čega svi stanovnici Krapinsko – zagorske županije imaju istu kvalitetu i dostupnost hitne medicinske službe te isto vrijeme odaziva od prijma poziva do dolaska pacijentu – istaknuo je ravnatelj Božić te naglasio kako hitna medicina predstavlja ogledalo čitavog zdravstvenog sustava.

Tim hitne medicinske službe u Konjščini pokriva i područje Hrašćine i Budinščine, a tim u Klanjcu pokriva i područje Zagorskih Sela, Kumrovca, Kraljevca na Sutli i Tuhlja.

– I dalje nastavljamo financirati dodatne timove T1 jer za nas jednako vrijede ljudi, kako u samim sjedištima većih naselja, tako i oni koji su u manjim naseljima u ruralnim područjima. Od 2019. godine smo u ove timove uložili gotovo 11 milijuna kuna, što se u 2023. godini penje na 13,8 milijuna kuna ili 1,8 milijuna eura. Ističem upravo 2019. godinu jer je tada donesen Zakon prema kojem je Ministar zdravstva u roku od 6 mjeseci morao donijeti novu mrežu hitne. Prošlo je 48 mjeseci, a to još nije napravljeno. Više puta sam apelirao da se to riješi. Da je to učinjeno i da je država odlučila financirati timove u Klanjcu i Konjščini, mi bismo ovdje uštedjeli velika sredstva kojima bismo onda mogli dodatno poboljšati naš zdravstveni sustav – poručio je nakon potpisivanja župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba