Prije 13 godina naslov je bio obrnut

Pregrada uz studij sestrinstva, ponovno dobiva i studij fizioterapije

Objavljeno: 29.01.2023. zagorjeinternational

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kao što je poznato, u Pregradi ima dislocirani preddiplomski studij sestrinstva, a želja Krapinsko – zagorske županije i Grada je da se organizira i diplomski studij sestrinstva te još jedan još jedan preddiplomski, a s vremenom i diplomski studij fizioterapije.
Najavljeno je to na sastanku predstavnika Krapinsko – zagorske županije i Grada Pregrade s dekanom spomenutog fakulteta Aleksandrom Včevom, piše Radio Stubica.
Gradonačelnik Marko Vešligaj rekao je kako studenti nastavu pohađaju u prostorima škole i da je potrebno osigurati novi prostor. Zato Grad i Županija planiraju kupnju objekta ili zemljišta za tu namjenu. Župan Željko Kolar je dodao kako se, s obzirom na zagorske specijalne bolnice u Krapinskim i Stubičkim Toplicama, ali i nedaleke Daruvarske toplice i toplice u Svetom Martinu na Muri, pregradski fakultet planira pozicionirati kao regionalni. Dekan Včev istaknuo je zadovoljstvo dobrom suradnjom s Gradom, Županijom, ali i Općom bolnicom Zabok, u kojoj je dio nastavne baze studija. Sastanku je prisustvovao i ginekolog dr. Rajko Fureš, kao zamjenik voditelja preddiplomskog dislociranog studija u Pregradi.
Podsjetimo, u Pregradi je već postojao dislocirani studij fizioterapije Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara, koji je otvoren 2008. godine, a tri godine kasnije, u tome gradu počet će se održavati i dislocirani izvanredni sveučilišni preddiplomski studij sestrinstva u sklopu Medicinskoga fakulteta u Osijeku. Evo kako je o tome tada pisao Večernji list.

Šest godina kasnije, studij fizioterapije prestao je s radom u Pregradi i sada se, evo, ponovo najavljuje. Nadajmo se da će ovog puta sve biti postavljeno na zdravijim temeljima, prvenstveno zbog studenata koji će ga upisivati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba