Bogat program oduševio posjetitelje u Pregradi, Zaboku, Krapini i Radoboju

FOTO: Manifestacija ‘Noć muzeja’, u Zagorje donijela pregršt zanimljivih događanja – evo kako je bilo 

Objavljeno: 28.01.2023. zagorjeinternational

Diljem Hrvatske, pa tako i Zagorja, jučer je održana manifestacija ‘Noć muzeja’, a sadržaja i posjetitelja nije nedostajalo. 

U Pregradi je tako u Muzeju Zlatko Dragutin Tudjina otvorena samostalna izložba domaće umjetnice Maje Vukina Bogović pod nazivom “4 elementa”, a u Gradskoj knjižnici održana je i ‘Večer društvenih igara’.

FOTO: Facebook/Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina

U radobojskom Muzeju ‘Radboa’ je održano predavanje ‘Veze rudnika i povijesti limene glazbe u Radoboju’, zatim je uslijedilo otvorenje izložbe ‘Rudarstvo i fosilna građa Radoboja’ u ‘Hiži zagorskih štrukli’, a tamo je bogat program nastavljen radionicom za djecu na kojoj su se radili pravi domaći zagorski štrukli. 

FOTO: Facebook/Anđelko Topolovec

U Zaboku je pak, u Gradskoj galeriji, otvorena izložba ‘Tradicijske igre i igračke u likovnom stvaralaštvu djece i mladih’, a u sklopu programa je najprije održana likovna radionica ‘Optička igra’, a potom i panel-diskusija ‘Škola i muzeji (galerije) – sukreatori u procesu očuvanja materijalne i nematerijalne baštine u kontekstu razvoja kulturno-kreativnih industrija i gospodarskog napretka regije’. 

FOTO: Facebook/Gradska galerija Zabok

Zanimljivo je bilo i u Krapini gdje je u Gradskoj galeriji održana radionica ‘Motivi artefakata iz arheološke zbirke Starog grada Krapine uz 830-tu obljetnicu prvog pisanog spominjanja Krapine’ koju je vodila poznata zagorska umjetnica Mirjana Drempetić Hanžić, a na kojoj su nastala prava remek-djela. 

FOTO: Facebook/POU Krapina

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba