Čarobna atmosfera u sklopu ‘Noći muzeja’ u Dvoru Trakošćan

Uz šetnju dvorcem pod okriljem noći u društvu grofice, razgledajte zanimljivu izložbu, uživajte u vrhunskoj glazbi, a za uspomenu ponesite i pokoji suvenir 

Objavljeno: 26.01.2023. zagorjeinternational

‘Noć muzeja’ ove godine neće zaobići ni biser kontinentalnog turizma, Dvor Trakošćan, gdje će sutra, 27. siječnja, od 18 sati do ponoći, vladati posebna atmosfera.

U sklopu bogatog programa kojeg je za vas priredilo vodstvo muzeja, u 20 sati održat će se koncert klasične glazbe u Viteškoj dvorani koji će trajati do 21.30. Polaznici studija ‘Music Art Education’, David Janžek, Andrej Hermeščec, Luka Škvoc i Erik Vrbanec, pod vodstvom prof. Vjerana Ježeka, izvest će klasična djela za trubu uz klavirsku pratnju prof. Krešimira Starčevića te uz gostovanje sopranistice Emili Špac.

Od 19 do 22 sata, svi posjetitelji moći će uživati u interpretativno-animacijskoj i kostimiranoj šetnji dvorcem, točnije, moći će dvorcem prošetati u pratnji grofice, a od 18 do 23 sata moći će se razgledati izložba u galeriji Dvora Trakošćan. Radi se o skupnoj izložbi članica i članova Društva likovnih umetnikov Maribor pod nazivom ‘Tangenta’, koja je priređena povodom nedavnog ukidanja granica prema europskim zemljama i ulaska Hrvatske u šengensku zonu. 

Također, od 18 sati do ponoći, svi posjetitelji moći će doživjeti čari i ljepote Dvorca Trakošćan u noćnom razgledavanju. 

Ulaz na sva događanja je besplatan, a prethodna rezervacija nije potrebna.

Uz sve to, posjetitelji će moći posjetiti i suvenirnicu ‘Souvenir Shop Drachenstein’ koja se nalazi podno dvorca i koja će toga dana raditi do ponoći, a gdje ćete moći kupiti razne suvenire, domaće proizvode lokalnih OPG-ova, razne napitke i slično. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba